Bejelentették az F1 második legfiatalabb pilótáját

2016.11.03. 12:58

A Williams-Mercedes csütörtökön hivatalossá tette, amit hónapok óta pletykáltak, és bejelentette 2017-es pilótafelállását: az ötödik szezonját kezdő Valtteri Bottas mellé Lance Strollt szerződtették.

A 18 éves kanadai a mezőny legfiatalabb tagja lesz, a korrekorder Max Verstappennél egy évvel és egy hónappal fiatalabb. A holland még csak 17 éves (és 166 napos) volt, amikor tavaly bemutatkozott az F1-ben, múlt szeptember 30-án töltötte a 19-et. Stroll második legfiatalabbként fog bemutatkozni a sorozatban, jövő márciusban.

Strollnak kétszer annyi autós tapasztalata is van, mint Verstappennek volt érkezésekor, három alsóbb kategóriában is bajnok lett, legutóbb, a múlt hónapban az európai Forma-3-at nyerte meg. Apja tehetős üzletember a divatbizniszben, gyors előretörése ennek is köszönhető.

Persze nagy tehetségnek is tartják, kérdés, képes lesz-e azt a szintet hozni, amit Verstappen. Sokkal nehezebb dolga lesz, leginkább az elvárások miatt. 

Stroll előtt kanadai legutóbb tíz éve, 2006-ban versenyzett az F1-ben, akkoriban búcsúzott Jacques Villeneuve, az 1997-es világbajnok.