Szeretlek azért, az anyád úristenit!

2016.11.09. 17:14

Négy éven át - 2010-13 - volt a szezon végén visszavonuló Felipe Massa csapattársa Fernando Alonso. Jól megvoltak, de több kellemetlen élménye is fűződik a brazilnak a spanyolhoz: 2007-ben még Mclarenesként koccant Alonso Massával a Nürburgringen a győzelem felé, ami után emlékezetes összeszólalkozás következett kettejük között élő adásban.

2010-ben, már ferraris csapattársakként Massa győzött volna Hockenheimben, de jött a csapatutasítás - egy nem is volt elég -, és el kellett engednie, hagynia kellett nyerni Alonsót.

Ami különösen fájó, mert Massa azóta sem került olyan közel a futamgyőzelemhez, mint akkor. 2008 óta nem győzött, és - hacsak az idei két versenyen nem fog - , így kell visszavonulnia.

Hosszú idő után az Amerikai GP-n, egy hónapja kerültek egymással szembe a pályán, Massa immár williamsesként, Alonso újra a McLarenben, amikor az utolsó körökben utóbbi előzött az ötödik helyért: a két autó összekoccant, az esetet kivizsgálták. Nem büntettek senkit, de Massában benne maradt a tüske.

Utolsó hazai futama, a hétvégi Brazil GP előtt beszélt erről a Fox Sports csatornának, elmesélte, mi történt.

Amerikában volt egy kis nézeteltérésünk. A leintés után nem akart velem együtt hazautazni, mert látta, hogy felidegesített. Aztán a következő nagydíjon, Mexikóban a himnusz előtt épp egymás mellé kerültünk. Kicsit késtem, mellette álltam meg. Nem szólt semmit, csak rám nézett, és megölelt. Idétlen pillanat volt. Felnéztem, és azt mondtam neki, az anyád úristenit, de azért kedvellek! Erre felnevetett.

Nagyjából ilyen volt a viszonyuk végig a Forma-1-ben, amint azt Massa ki is fejtette.

"Nem marad bennem rossz érzés vele kapcsolatban. Mindig nagyon jófej volt velem, ha nem a kocsiban voltunk. Amikor előttem volt a pályán, szintén kedves volt. De amikor néha mögöttem volt, nagyon is különbözött attól, mint mikor előttem volt."