Salamon
10 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Trump már a Forma-1-ben is felfordulást okozott

2016.11.10. 18:23

Az Egyesült Államok új elnökével, Donald Trumppal kapcsolatos megjegyzése miatt csütörtökön szakított egyik támogatójával Sergio Pérez mexikói Forma-1-es versenyző, jelentette az MTI.

A Hawkers napszemüveggyártó cég csütörtökön közösségi oldalán a mexikóiak figyelmébe ajánlotta termékeit, mondván szükségük lesz rá, hogy eltakarják a bánattól könnyes szemüket, amikor felépül az Egyesült Államok és Mexikó közötti fal.

A republikánus Donald Trump a választási kampányban erőszaktevőknek és kábítószer-kereskedőknek nevezte a mexikói bevándorlókat, és első intézkedései között jelezte: falat építtet a két ország határán, amit Mexikóval fizettet ki. Azt is megemlítette, hogy kiutasítja a mexikói illegális bevándorlók millióit és megakadályozza, hogy hazaküldjék keresetüket.

"Micsoda szörnyű megjegyzés, egyáltalán nem tartom viccesnek. Minden kapcsolatot megszakítok a Hawkers céggel, soha nem fogom hagyni, hogy bárki gúnyt űzzön a hazámból" - írta válaszként Pérez. Később a cég elnézést kért, beismerte, hogy súlyos hibát követett el, egyúttal eltávolította a bejegyzést.

A két fél között nemrégiben megkötött támogatói megállapodás értelmében már elkezdtek gyártani 20 ezer speciális napszemüveget, amelyen a pilóta neve szerepel.

"Sajnálom, hogy így alakult, mert ez egy kiváló márka, az együttműködésünk nagyon sikeres lehetett volna, de számomra a hazám és a honfitársaim az elsők" - magyarázta a Force-India pilótája.