Alonso: Legközelebb belemegyek Vettelbe

2016.11.15. 10:25

Fernando Alonso felháborodott Sebastian Vettel vezetési stílusán a Brazil GP-n, úgy gondolja, a német leszorította őt a pályáról, amiért ő legközelebb keményen fog visszavágni.

"Aszfaltozott bukótér van ott, használhattam, úgyhogy semmi sem történt. De ha fal lett volna, akkor vagy annak megyek, vagy neki, legközelebb az utóbbit választom. Beleütközök, ő több pontot veszít rajta, mint én."

Úgy látszik, egyszer neki kell mennem, hogy rájöjjön, a pálya mindenkié

- idézte a Gpupdate.net a háborgó Alonsót.

A két többszörös világbajnok a 7. helyért küzdött, amikor a ferraris a belső íven elment a McLaren mellett. Alonso kiakadása nehezen érthető, sima előzés volt a belső íven, vettelé volt az ideális ív, nem csúszott le róla, kihasználta a helyzeti előnyét.

Klasszikus: Vettelt pár körrel később Max Verstappen ugyanott és ugyanúgy előzte meg, mint ő Alonsót, és persze ezen ő is kiakadt. De hogy mivel indokolta, hogy a holland "nem volt korrekt", fejtsék meg önök.

Úgy gondolom, hogy fej-fej mellett küzdöttünk. Látott engem, kicsit még előrébb is volt az orrom, de ő sokkal gyorsabb volt. Vagyis az volt a kérdés, melyik kanyarban megy el. De szerintem nem volt korrekt.

Szerencsére azt is meg tudjuk mutatni, mit kellett volna tennie Alonsónak, hogy ne menjen a falnak, illetve Vettelnek, hogy ne szaladjon le a pályáról.

A Vettel-Verstappen csatánál látszik, hogy pár kanyarban korábban a Red Bull kívülről próbálkozott az előzéssel, már előrébb is volt, csakhogy Vettelé volt a belső ív, és ő ugyanúgy kihasználta, mint utána Verstappen vele szemben: a 19 éves tudta is ezt, nem erősködött, nem szoríttatta le magát a pályáról, visszavett. (A második videón a 15. és 25. mp között, majd utána előz Verstappen.)