Hamilton nem érti, miért szóltak bele a dolgába

2016.11.27. 18:23

Biztos nem ez volt életem legélvezetesebb versenye. Az elején Verstappennel, utána a feljövőkkel, akik a végén utolértek, az utolsó körök nyilván nem voltak élvezhetőek nekem. Örülök, hogy vége, extázisban vagyok. Lewis nagy szezont ment, nehéz volt legyőzni, mint mindig.

Nico Rosberg szavai ezek, miután Abu-Dzabiban vasárnap délután megnyerte a Forma-1-es vb-t egy feszült futamon. Második lett, ez elég volt neki, hogy öt ponttal ő legyen az első. 

Lewis Hamilton győzött ugyan a versenyen - az utolsó négyen zsinórban -, de ez sem volt elég. Próbálkozott a mezőny lassításával, hogy a felzárkózó Vettel és Verstappen így utolérhesse őt és Rosberget, aztán hátha meg tudják előzni a csapattársát, de a terv nem járt sikerrel. Hamilton nem is volt elég agresszív, jobban is lassíthatott volna, de a Mercedes már ezt is sokallta. A rádión Paddy Lowe technikai igazgató is rászólt Hamiltonra, hogy gyorsítson, mert Vettel erősen közelít. Hamilton nem érti, erre miért volt szükség.

Nem értem, miért nem engedtek minket versenyezni. Nem volt egy pillanat, amikor úgy éreztem, hogy elveszíthetem ezt a versenyt. Kár érte, nyíltan megmutatja, hogyan gondolkoztak. Nincs mit mondanom. A csapat-vb-t már megnyertük, ez ma már csak Nico és az én ügyem volt. De a csapat még mindig úgy érezte, hogy bele kell szólniuk. Nem hinném, hogy bármi veszélyeset is csináltam volna. A vb-ért küzdöttünk, vezettem, kontrolláltam a tempót, szabályosan.

Rosberg a csapattal nem törődött, csak az örömével.

"Gyerekkori álmom vált valóra ezzel a világbajnoki címmel. Hihetetlen, hihetetlen! Nagyot fogok most bulizni, kieresztem a gőzt. Különleges, egyedülálló, amit most érzek, nagyon hálás vagyok. 2010-ben jöttem a Mercedeshez, nagy ugrás volt, sokat fejlődtem. Köszönöm a csapatomnak, a családomnak, a barátaimnak, mindenkinek, aki támogatott. Nagyon hosszú út vezetett idáig" - idézte az MTI.

Apja, Keke Rosberg 1982-ben lett világbajnok. Ők a második apa-fiú bajnokok a Hillek után.

"Minden szombaton küld nekem egy sms-t, hogy "Padlógáz!", neki is rengeteget köszönhetek, akárcsak édesanyámnak. Apámnak nagyon hálás vagyok azért, hogy félreállt, és hagyta, hogy a saját utamat járjam" - mondta Rosberg.

Az F1-nek idénre vége, a jövő évi bajnokság március végén kezdődik.