Nico Rosberg szülővárosában ünnepelt

2016.11.30. 13:25

Az MTI beszámolója szerint ünneplő tömeg fogadta szülővárosában, a németországi Wiesbadenben Nico Rosberget, a Forma-1 friss világbajnokát.

Rosbergnek több rokona is Wiesbadenben él, édesanyja is a városból származik. "Amikor Németországra gondolok, akkor mindig Wiesbadenre gondolok. Szép gyerekkori emlékeim vannak" – mondta Rosberg, akinek édesapja, a finn Keke Rosberg 1982-ben ugyancsak világbajnok lett a Forma-1-ben.

A Mercedes pilótája három nappal azután tért haza, hogy vasárnap Abu-Dzabiban bebiztosította pályafutása első vb-címét, a köztes időt természetesen végigünnepelte. "Szeretném kiélvezni ezt az időszakot, amennyire csak lehet" - mondta mintegy ötszáz szurkolója előtt a 31 éves versenyző.

Vetélytársáról, Lewis Hamiltonról azt mondta "Lewis minden idők egyik legjobbja, aki nagyon magasra tette a lécet". Mint ismeretes a világbajnokság utolsó versenye hihetetlen feszült volt, Hamilton a sportszerűség határait feszegetve próbálta megszerezni valahogy a címet a versenyt jobb pozícióban kezdő csapattársa elől. Rosberg kettejük kapcsolatáról így beszélt:"Lényegében lehetetlen, hogy jó kapcsolatunk legyen. Valamikor legjobb barátok voltunk, még fiatalon, így legalább a tisztelet megmaradt közöttünk, ez valamennyit segít".

"Nem tudom, hogy mit érez most, csak azt, hogy én mit éreztem 2014-ben és 2015-ben" – mondta arra utalva, hogy az előző két szezonban ő vesztette el a világbajnokságot Hamiltonnal szemben.

Nico Rosberg az autósport elitkategóriájának harmadik német világbajnoka Michael Schumacher és Sebastian Vettel után.