Fura kiszólások Laudától a Rosberg-sikerről

2016.12.01. 18:35

Nico Rosberg öt ponttal többet szerzett Lewis Hamiltonnál, így vasárnap megnyerte a Forma-1-es világbajnokságot. Arról, hogy ő volt-e a legjobb idén, eltérőek a nézetek, legalábbis a csapatfőnökök és a versenyzőtársak nincsenek egy véleményen.

Niki Lauda, Rosberg egyik közvetlen főnöke a Mercedesnél viszont biztos benne, hogy a "megfelelő" ember vitte el a címet, ami "nekik" is remekül jön. Jelentsen ez bármit.

Gratulálok Nicónak, mert az első bajnokság a legnehezebb, és számunkra fantasztikus

- mondta a Channel 4 csatornának.

Hamiltont valójában csak egy ember kritizálta nyilvánosan a döntő futamon bemutatott taktikázásáért, de Lauda szerint sem csinálta a legjobban az angol.

Ha elhúzott volna az élen, és eltűnt volna a messzeségben, mindenki azt mondta volna, ott megy az igazi világbajnok. De ő inkább Nicót emelte fel, olyan magasságokba, mintha megnyerte volna a versenyt

- idézte az Auto, Motor und Sport.

Rosberg, Lauda és Toto Wolff, a másik Mercedes-főnök
Rosberg, Lauda és Toto Wolff, a másik Mercedes-főnök

Ki is fejtette, hogy gondolja:

Nicónak őrülten kellett védekeznie, végig óriási nyomás alatt volt. Felajánlottuk neki, hogy engedje el Vettelt, mert harmadik hellyel is bajnok lett volna, de ő küzdeni akart. Megmutatta, hogy ő a megfelelő világbajnok.

Lauda szerint Hamilton stratégiája veszélyeztette a csapat győzelmét, ezért szóltak rá.

Megértem Lewis akcióit, de ott van a csapat, a Mercedesnek nyernie kell, a lehető legbiztosabb úton. Izgalmas volt, de közel sem biztos, ezért utasítottuk, hogy gyorsítson.

Arra, hogy versenyzőként ő mit csinált volna Hamilton helyében, felemás választ adott. Kicsit kritizálta Hamiltont, úgy véli, eleve kudarcra volt ítélve az angol ötlete, hogy feltartja Rosberget, hátha a mögöttük jövők meg tudják előzni.

Minden trükköt megjátszottunk anno, de volt egyféle tisztelet a másik iránt. Nico egész évben remek munkát végzett, volt 12 pont előnye, sosem történt volna meg, hogy a negyedik helyig visszaszoruljon.