Albin
0 °C
10 °C

Hamilton magának köszönheti a bukást, megbeszéltük

hamnico
2016.12.02. 11:47
Koroknai kollégával épp nagy chatelésben voltunk, hogy mi történik majd a Forma-1-ben most, hogy Nico Rosberg megnyerte a bajnokságot. Hogyan reagál Hamilton? Innen indult az eszmefuttatás, de messzebb ért, mint hittük.
Joó Gábor Joó Gábor
Csak egy picit lenne okosabb. Most ő lenne a bajnok újra, Hamilton.
Koroknai Gergely Koroknai Gergely
Kíváncsi leszek ezek után, az ideit ő szúrta el teljesen, és ezt neki is tudnia kell. Ha jövőre nem lesz motivált, akkor soha.
Joó Gábor Joó Gábor
Nem teljesen, mert hát a motorhibákkal nem tud mit kezdeni, de a fő hiba, Szuzuka elhülyéskedése abszolút az övé. Itt volt ugye a nagy felháborodás rá az újságíróktól, hogy snapcheten baromkodott a sajttájon, amire ő bedurcizott, és egész hétvégén nem szólt a sajtóhoz. És vasárnap elszúrta a rajtot, és csak harmadiknak tudta visszamenteni, miközben Rosberg nyert. És úgy elment, hogy négyből négy győzelem se lett volna már elég Hamiltonnak.
Koroknai Gergely Koroknai Gergely
Azért a szezon elején nem volt ott fejben, ez látszott is. Azt hitte, hogy beül, és ha csak végigmegy, akkor nyer.
Igen, emlékszem erre, de a bajok előbb indultak, és későn kapcsolt.
Joó Gábor Joó Gábor
Augusztusra összeállt minden - ez is a baj, túl hamar, egy szemvillanás alatt csinált a -43-ból +19-et, jó két hónap, 6 verseny alatt. Azt gondolta, meglesz ez, bármit csinálok. Utána megint nem figyelt párszor, de ha Malajziában nyer, újra semmi gond. Vezetett, minden sínen volt, de jött a motorhiba, beütött a krach. De még ez sem volt döntő, mert amikor onnan eljött, a kezében volt a sorsa. Volt öt futam, hát majd visszabillentjük, mint az előzőnél, a nyáron. Ami lényegében helyes is volt, csak arra nem figyelt, hogy a következőt, a japán futamot, azt nem lehet elrontani. Ha azt hozza, utána odaadhatott volna még egy versenyt Rosbergnek, mert a saját kezében maradt volna a sorsa. Csakhogy Szuzukában megint elkalandozott - a sajtópara -, Rosberg meglépett, immár végzetesen: Rosberg annál sokkal okosabb és ügyesebb, hogy ne hozzon 4/4 dobogót, mert onnantól csak arra volt szüksége, három második helyre és egy harmadikra.
Koroknai Gergely Koroknai Gergely
Pont ez az, kapott egy második esélyt is, de így is elrontotta. Ezért lesz érdekes, hogy ezek után jövőre hogy kezd, mert ha ebből nem tanul, akkor menthetetlen. Vagy már nem éhes.
Joó Gábor Joó Gábor
A barcelonai kettős kiesésük és a 43 pontos hátrány után szerintem azt gondolta, hogy vége, elment, ezt nem lehet behozni. De odatette magát, és a monacói mázli - köszönet az RBR-nek - adott neki egy lökést, és 2 hónap alatt az elmentből eljutott addig, hogy hát ezt el nem bukhatom!
Valójában itt állt be az a tudatállapot nála, ami miatt veszített. Ha Nico csak egy kicsit jobb, és tegyük fel, Szingapúrra, szeptember közepére ér fel rá Hamilton, és Szuzukában előz pár ponttal, amit aztán növelnie kell Malajziában, ott már simán elmehetett volna a motorja, mert nem vette volna biztosra, hogy ezt megint vissza tudja hozni. Nem szenvedett meg eléggé Nicóval a nyáron, emiatt alulkezelte szeptembertől. Vagyis a konklúzió: ha Nico kicsit gyorsabb, kicsit nehezebb legyőzni, most sanszosan nem lenne bajnok.
Koroknai Gergely Koroknai Gergely
Hú, ezt most ki kell bogoznom!
Joó Gábor Joó Gábor
Én azon gondolkozom, h tudjuk ezt cikkesíteni? :)