Kiderült, józanság-atombomba robbant a Mercinél Abu-Dzabiban

2016.12.06. 11:35
Paddy Lowe technikai igazgató elsztorizta, józan ésszel kellett bombáznia a kollégákat Hamilton védelmében.

Mindjárt 10 napja, hogy véget ért az F1 idénre, feszült befutóval zárult a szezon, amit Nico Rosberg nyert meg. A Forma-1-ben ez nagy idő, azóta már vissza is vonult a világbajnok, de az utolsó versenyről még mindig lehet újat mondani, pontosabban ennyi idő után lehet elmondani őszintén, mi történt ott, és paraszti ésszel visszatekinteni rá.

Mindenki emlékezhet, Lewis Hamilton vezetett, de szándékosan nem ment elég gyorsan, hátha a mögötte jövő Rosberget meg tudja előzni Vettel és Verstappen, és akkor ő lesz a világbajnok.

Paddy Lowe - a háttérben - szavai hideg zuhanyként érhették Toto Wolffot is
Paddy Lowe - a háttérben - szavai hideg zuhanyként érhették Toto Wolffot is

A Mercinél ekkor aggódni kezdtek, hogy Vettel megelőzheti mindkét autójukat, és elveszítik a futamot, így Paddy Lowe technikai igazgató rászólt Hamiltonra, hogy gyorsítson. Aki persze füle botját se mozdította, de lassítva is simán elsőként futott be, Rosberg meg másodikként: Mercedes 1-2, bajnokság Rosbergnek, mindenki örült.

Ennek ellenére Toto Wolff csapatfőnök azt pedzegette, hogy micsoda felelőtlenség volt ez Hamiltontól, az ostoba sajtó meg arról írogatott, hogy az angolt majd meg fogják ezért büntetni csapaton belül.

Mint a hétvégén kiderült, szerencsére a józan ész látszik győzni, persze nem simán. Lowe az Autosport díjátadóján elmesélte a nagyközönségnek, mi is történt valójában ott a pitwallon Abu-Dzabiban.

"Miután megmondtam Lewisnak, hogy gyorsítson, Totóval folytatódott az eszmecserénk. Azt mondta, 'de hát nem tette meg (Lewis), szóljak neki még egyszer'! Megtagadtam, komplett idiótának tűnnék, ha újra megtenném! James Vowles ült a jobbomon, fantasztikus stratéga, de nem illett bele neki a képbe, hogy a versenyzőnk nem megy elég gyorsan. 'Gyorsítsd fel, mert a grafikon azt mutatja, így veszíteni fogunk', ezt kérte tőlem ő is."

És ekkor Lowe-nak le kellett dobnia a józanság-atombombát a többiekre, feltette az atomfizikusi kérdést:

Nem gondolod, hogy ha meglátja a piros autót a tükörben, majd kicsit jobban odalép neki?

Lowe - már a színpadon - Hamilton-büntetések helyett arról beszélt, mekkora show volt a pályán.

"Szerintem nagyszerű eredményt szállítottunk, szuper befejezés volt, nem csak a csapatnak, de az egész sportágnak, amivel még új rajongókat is szereztünk a Forma-1-nek. Úgy gondolom, rendben volt, ami történt."