Új nevet emlegetnek Rosberg helyére

2016.12.14. 10:46

Bonyolódni látszik Valtteri Bottas megszerzése a Williamstől a Mercedesnek, legalábbis erről beszélt Toto Wolff csapatfőnök a müncheni Tageszeitungnak.

Nagyon keményen ragaszkodnak hozzá.

A Williamsnél azon kívül, hogy egy 18 éves, teljesen újonc versenyzőjük maradna, már szponzorációs probléma is felmerülni látszik: a főszponzor Martininek mindenképp kell egy teljesen nagykorú versenyző, nem nézne ki jól, ha két 21 éven alul vezetné a kocsikat. Úgy tűnik, ha elveszítik Bottast, hasonló korú, tapasztalatú és minőségű embert nem tudnak hozni a helyére.

Így már egyre több helyen emlegetnek egy nevet, aki már felmerült az utóbbi napokban, de csak a Wehrlein-Bottas páros mögött: Carlos Sainz Jr.

A spanyol jövőre harmadik szezonját kezdi a Red Bull-fiókcsapat Toro Rossónál, és már ő is elmondta, ha a nagycsapatnál egy év múlva nem lesz hely, reméli "találnak majd valamilyen módot", hogy előre lépjen másfelé. Értsd: elengedjék máshová.

Márpedig az RBR-nél a Verstappen-Ricciardo kettős betonnak tűnik, a legerősebb lájnap az F1-ben, mindkét embernek többéves szerződése van, és mindkettővel nagyon elégedettek. Nem csoda, ők ketten tudtak csak futamot nyerni idén a Mercedeseken kívül.

Carlos Sainz, az ifjabb
Carlos Sainz, az ifjabb

"Nagyon szeretném Carlos Sainzet a Mercedesnél látni. Úgy érzem, a Red Bull kettőse több évre fix, és nem tudom, meddig lehet Carlost egy juniorcsapatnál tartani" - mondta Mark Hughes, a SkySports elemzője.

Ki legyen?

A hírek szerint a 22 évesért még nem érdeklődött a Mercedes, de ha megtenné - legalábbis egy kis kéretés után - hajlandóak lennének róla tárgyalni. Másik versenyzőjük az orosz Danyiil Kvjat, aki szintén a harmadik szezonjára készül, így már nem rutintalan, és simán beültethetnék mellé legújabb protezsáltjukat, az idei GP2-bajnok, francia Pierre Gaslyt.