Massa marad, sok látnivaló itt már nem lesz

2016.12.19. 15:58

Német és brazíliai hírek szerint megvan a megállapodás Felipe Massával: mégsem vonul vissza, hanem még egy évet marad a Williamsnél, ahol 6 millió eurót fog keresni 2017-ben - írja az Auto Bild.

A felek megegyeztek, így elhárult az akadály, Valtteri Bottas mehet a Williamstől a Mercedeshez, Nico Rosberg helyére. A finnel még meg kell állapodni, váratlan lenne, ha nem sikerülne.

A Mercedes múlt héten már bejelentkezett Bottasért, de az ajánlatot első körben visszadobta a Williams, mert előbb megfelelő pótlást akart találni a helyére. Mindenképp rutinos versenyző kell nekik, a másik pilótájuk egy 18 éves abszolút újonc lesz.

Massát valószínűleg nem volt nehéz meggyőzni. Háromszor is elbúcsúzott ugyan idén - Monzában, Interlagosban és Abu-Dzabiban -, jövőre újra megfuthatja ezt a kört.

Bottasszal kapcsolatban ott merülhet fel probléma, hogy hány évre szerződtessék. Hamilton megállapodásából két év van hátra, és egy év múlva lejár Fernando Alonso szerződése a McLarennél, illetve Sebastian Vettelé a Ferrarinál, vagyis ingyen igazolhatóak lesznek. Azaz a legjobban az érné meg a Mercinek, ha Bottas egy évre írna alá. De ő ennél biztosan többet akar majd.

Lesz idejük alkudozni, a Mercedestől már korábban jelezték, hogy idén nem tervezik bejelenteni Rosberg utódját, leghamarabb január 3-án térnek vissza a kérdésre.