Rosberg beszélt a terveiről és Hamiltonról is.

2016.12.27. 16:28

A Forma-1 nagy meglepetésre visszavonuló világbajnoka a német Frankfurter Allgemenie Zeitungnak beszélt döntéséről, az első pihenéssel töltött hónapjáról és a jövőbeli terveiről.

A 2016-os szezon végén szinte sokkolta a közvéleményt, hogy a német pilóta a világbajnoki cím elhódítását követően alig pár nappal bejelentette visszavonulását. Nico Rosberg az újságnak adott interjúban elmondta, hogy nem bánta meg a döntést:

"Teljesítettem a küldetésemet. A csúcson hagytam abba, mostantól új projekteken fogok dolgozni" – hogy pontosan miken, arról nem árult el részleteket. "Lehet, hogy az üzleti világban próbálom ki magam, vannak ötleteim" – mondta, majd közölte, hogy egyelőre még semmit sem döntött el biztosan, leszámítva, hogy több időt fog eltölteni családjával.

Rosberget Hamiltonról is kérdezték, aki az utóbbi években a legnagyobb vetélytársa volt, kétszer meg is előzte a világbajnoki címért zajló harcban, míg idén végre ő győzött, bár az angol mindent bevetett ellene, helyenként a sportszerűség határait feszegetve. Régebben viszont közismerten a legnagyobb barátok voltak, így az újságírók kíváncsiak voltak, lehet-e még egyszer úgy, mint régen volt?

Rosberg nem zárta ki, hogy ez egyszer bekövetkezik. "Lehet, hogy újra jóban leszünk, ha így alakulna, annak örülnék" – sőt, azt is elárulta, hogy Hamiltonnak személyesen mondta el a visszavonulásról szóló döntést, ami "nagyon jóleső érzés volt."

Bár a döntését egy pillanatra sem bánta meg, tisztában van vele, hogy nehéz helyzetbe hozta csapatát, a Mercedest. A szakértők egyelőre csak találgatnak, hogy ki lép majd a helyére, a legtöbben két jelölttel számolnak komolyabban, a Williams finn versenyzőjével, Valtteri Bottasszal, valamint a Mercedes német tesztpilótájával, a 2016-ban Manorral versenyző Pascal Wehrleinnel.