Rém egyszerűen vágódott be Verstappen a Red Bullnál

2017.01.11. 16:45

Max Verstappen tavaly robbant be igazán a Forma-1-be, amikor négy futam után felkerült a Red Bull nagycsapatához, azonnal nyert velük, majd szinte minden második futamon dobogóra állt. Az interlagosi esőversenyen szenzációs volt, harmadik helye szinte győzelemmel ért fel.

A pályán mutatott zsenialitása mellett az új csapatát az azon kívüli hozzáállásával legalább annyira meggyőzte. Csapatfőnöke, Chris Horner a Motorsport.com-nak mesélte el, hogy Kanadából hazafelé gond adódott a repjegyfoglalásával.

Montreálban történt, hogy a bizniszklasz betelt, már csak a turistaosztályon maradt neki hely, leghátul, a vécé mellett. Másokkal ez komoly helyzet lett volna, de vele semmi. 'Nem probléma, ez van, majd oda ülök', ennyivel intézte el az egészet. Emiatt is felüdülés ő az egész sportnak, lelkesedik, hogy F1-versenyző lehet, hogy azt csinálhatja, amit szeret.

Egyelőre csapattársával, Daniel Ricciardóval is remekül kijön, Monacóban ugyanabban az apartmanban van lakásuk, az ausztrál kicsit mintha a bátyja lenne.

Hamilton és Verstappen - utóbbinak van egy órája
Hamilton és Verstappen - utóbbinak van egy órája

Horner nem áltatja magát, ha a világbajnokság lesz a tét, változni fog köztük a hangulat, de biztos benne, hogy a tisztelet megmarad nem csak egymás, de a csapat iránt is. Emiatt engedte őket versenyezni Malajziában, ahol fej-fej mellettek küzdöttek - mint később kiderült -, a futamgyőzelemért.

Max nagyon nagyon jó és lelkes. Mint egy labradorkölyök. A sport történelme, az alsóbb kategóriák, a gokart, imádja a versenyzést. És kiváltságnak érzi, hogy F1-pilóta lehet

- dicsérte tovább a főnöke.

Az F1 még bőven pihen, az első autókat február 20-a után mutatják be, a tesztelés 27-én, a szezon március 26-án kezdődik. Hivatalosan még az idei pilótafelállás sem derült ki.