Amint Rosberg bejelentette, vártam a hívást

2017.01.17. 08:05

Hétfőn lezárult az utóbbi évek legizgalmasabb pilótaigazolása, a hirtelen távozott Nico Rosberg helyére Valtteri Bottas a Mercedeshez, a finnére Felipe Massa a Williamshez szerződött.

Claire Williams, a Williams csapatfőnöke kevéssel a bejelentés előtt, a hétvégi Autosport-show-n beszélt a megállapodások részleteiről.

Amint Nico bejelentette, tudtam, hogy Toto (Wolff, Mercedes-főnök) hívni fog. Jól tudtam, hogy nagyra tartja Valtterit, sokan vannak így vele. Nem állhatunk az útjába, ha végre nyerő autóba ülhet, ami még vb-t nyerni is képes.

Azt is kiemelte a csapatfőnöknő, hogy a megállapodás a Mercedesszel nem volt értelemszerű, és semmi köze a megegyezéshez, hogy a Merci a motorszállítójuk.

Csak mert a Mercedes kliensei vagyunk, nem jelenti azt, hogy Toto felveszi a telefont, én pedig ugrok. Akik ismernek, tudják, hogy nem az a típus vagyok. Fizetünk a motorjainkért, időben utalunk, így semmi joguk hozzá, hogy felszólítsanak, nekünk kell ez a pilóta. Ha úgy döntök, hogy nem engedem el Valtterit, a Mercedesnek az is rendben lenne, megköszönnék, hogy megfontoltam.


Williams elmesélte, hogy már tavaly előtt majdnem elveszítették a finnt, de akkor a Ferrari Kimi Räikkönent választotta.

Claire Williams
Claire Williams

Köztudott, hogy 2015-ben a Ferrari vitte volna Valtterit, de mi útját álltuk, és végül ő is mellénk állt. Biztosra kellett mennünk, hogy a lehető legjobban tudjuk pótolni.

Felipe Massát hívta vissza, aki nyitott volt a folytatásra, bár szeptemberben bejelentette visszavonulását, és novemberben többször is elbúcsúzott a Forma-1-től. Williams szerint megfelelő rá, hogy idén az istálló vezére legyen, csapattársa egy 18 éves újonc, Lance Stroll lesz.

Tesztelni csak február 27-én kezd az F1, az első futam egy hónappal később lesz, úgyhogy van ideje megszokni Massának, hogy újra F1-versenyző, pontosabban, hogy még mindig.