Ecclestone-t felállíthatják?

2017.01.23. 11:35

Egy hónapon belül távozik a Forma-1 éléről, és leadja a sorozattal kapcsolatos összes üzleti feladatát Bernie Ecclestone, állítja a BBC.

A Liberty Media múlt héten vette meg végleg a Forma-1-et, és az új tulaj állítólag új vezért szeretne a szerződések és a biznisz kezelésére. Ecclestone múlt ősszel, amikor a Liberty bejelentette az adásvételt, azt mondta, őt még legalább három évig meg akarják tartani, de a napokban azt is kijelentette, hogy mostantól nincs a saját kezében a sorsa.

A 86 éves szupermenedzser 40 éve kaparintotta meg a Forma-1 üzleti irányítását, és építette fel a sorozatot az egyik legnézettebb sportággá. Az utóbbi években viszont megbicsaklottak a módszerei, maga is elismerte, hogy a közösségi médiával nem tud mitkezdeni, ezt a területet már másokra is bízta.

A BBC úgy értesült, ha nem is a héten, de Ecclestone hamarosan távozni fog, helyét egy amerikai, Sean Bratches veheti át, aki korábban az ESPN csatorna üzleti részét vitte. Ő felelne a továbbiakban az F1 marketingjéért, médiamegjelenéséért és szerződéseiért, illetve a szponzorációs kérdésekért.

Eddig ez mind Ecclestone kezében volt, mostantól valamilyen tiszteletbeli elnöki pozíciót kapna, ami persze nem érdekli, így marad a teljes távozás. 

A két legnagyobb F1-oldal, az Autosport és a Motorsport.com nem tud, de legalábbis még nem írt a főnök lelépéséről.