Alonso idén nem a Hondától tart

2017.01.31. 13:18

Pocsékul zárta az előző két szezont a McLaren, a Honda-váltás eddig nem jött be, a katasztrofális 2015-ös első idényt egy gyenge második követte tavaly. Magukhoz képest persze sokat fejlődtek, a csapatok között megszerezték a hatodik helyet, de Fernando Alonso tizedik helye nagy csalódás.

Idén új esélyt kaptak a szabályváltozások miatt, a Honda új motort is épít - Alonso szerint utóbbival már nem lesz probléma.

100 százalékig biztos vagyok benne, hogy az erővel nem lesz gond, az aerodinamika sokkal inkább kérdés. A Honda feljavult, elég jó lesz ahhoz, hogy csatában legyünk vele, ami pozitív és önbizalmat ad. Persze a Mercedes erejét nehezen érjük el, de nem csak mi, mindenki

- idézte Alonsót az Autosport.com.

 A kérdés az, hogyan aknázzák ki az autót építő mérnökeik a kasztni adta új lehetőségeket. Ezen áll vagy bukik minden.

A szabályváltozások kissé összekavarják a mezőnyt. Ilyenkor lehetsz szerencsés vagy balszerencsés, aszerint, hogyan értelmezed a szabályokat. Választasz, aztán elképzelhető, hogy négy-öt futam múlva kiderül, rossz irányba indultál az aerodinamikával. Reméljük, mi jó irányban dolgozunk már a kezdetektől.

Az új McLaren-Hondát - várhatóan az MP4-32-es modellt - február 24-én mutatják be, a tesztelés három nappal később kezdődik.