Brawn pár mondatban kifejtette a mai F1 legnagyobb hibáját

2017.02.01. 16:13

Ross Brawn az év elején az F1 Racingnek adott hosszú karrierinterjút, ekkor ő már tudta, mi még nem, hogy pár héttel később a Forma-1 sportfőnökeként fog visszatérni a sorozatba, három év kihagyás után.

Ekkor kérdezték meg tőle, hogy miben látja napjaink Forma-1-ének legnagyobb hibáját. Röviden összefoglalta, és kifejtette.

Tévén követem a versenyeket, és akaratlanul is kommentálom, hogy mit, vagy mit nem csinálnék a helyükben. Feltűnt, hogy bár meglehetősen tapasztalt és jól képzett vagyok azzal kapcsolatban, hogy minek kell történnie egy versenyen, csak nehezen tudtam rájönni, hogy ki hol áll a versenyben

- mondta Brawn, aki a futamtaktika nagymestereként is híres lett az elmúlt 25 évben. Szenvedett, hogy képbe kerüljön, így hamar rájött, hogy min kellene változtatni.

Ha egy futam felénél belépsz a szobába, és ránézel a tévére, fogalmad sincs, mi történik a boxkiállások és a különböző stratégiák miatt. Ha nem a legelejétől nézed, és nem követed pontosan, hogyan változnak a dolgok, képtelenség bekapcsolódni. Miközben belecsöppenhetsz egy futballmeccsbe vagy épp golfba, és azonnal fel tudod venni a fonalat. Az F1-nek meg kell vizsgálni a verseny lebonyolítását, és úgy kell prezentálnia magát, hogy az emberek ezt itt is meg tudják tenni.


Most abba a pozícióba került, hogy módosíthat szinte bármin, és terveiről a múlt héten, kinevezése után hosszan beszélt is.