Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az F1 nagyszerű, ne nyúljanak hozzá

2017.02.02. 11:22

Mióta szeptemberben elindult a Forma-1 tulajdonosváltása, csak arról beszélnek, hogyan fogja az új tulaj, a Liberty Media felrázni a sorozatot. Ross Brawn, a Bernie Ecclestone helyére hozott új sportfőnök már vázolt is ötleteket, elég komolyan hozzá akar nyúlni a szabályokhoz, hogy elérje, ne mindig ugyanaz a csapat nyerjen, a nagymenőkön kívül legyen esélyük a többieknek is.

Mint kiderült, az FIA-elnök Jean Todtól sok segítségre nem számíthat, ugyanis a volt Ferrari-csapatfőnök szerint minden jó, ahogy van, az egycsapatos győzelmekkel meg végképp nem kell foglalkozni, mivel az mindig is így volt a Forma-1-ben.

Szerintem a Forma-1 nagyszerű. Tavaly az utolsó kanyarig élvezhettük a világbajnoki harcot, úgy gondolom, rossz üzenete lenne, (ha az F1-et erősen át akarnánk alakítani). A sportnak kiszámíthatatlannak kell lennie. Sokan panaszkodnak, hogy a Mercedes dominanciája elriasztja a nézőket, de ez része a Forma-1 történetének. Jelenleg a Mercedes dominál, előtte volt a Red Bull, azelőtt a Ferrari, azelőtt a McLaren, a Williams, a Lotus, ez a történelmünk része. Más sportokban is így van, nézzék csak meg az atlétikát vagy a futballt, ott is vannak domináns csapatok

- idézte a franciát az ESPN.

Todt a düsseldorfi sportbizniszfórumon fejtette ki véleményét
Todt a düsseldorfi sportbizniszfórumon fejtette ki véleményét

Mondjuk mi mást is várhatnánk az embertől, aki az F1-történet legdurvábban domináns csapatát, a Ferrarit vezette a 2000-es évek, amikor zsinórban öt vb-címet nyertek Michael Schumacherrel. Todtnak ez természetes, és majd a természet meg is oldja a dolgot, mondja ő. Az persze érdekes, hogy abban a Ferrariban Todt első beosztottja épp Brawn volt, aki reformokat akar.

Ha meg akarod szüntetni a dominanciát, jobbnak kell lenned. Gratulálnunk kell a Mercedesnek, és remélnünk, hogy az ellenfelek elő tudnak rukkolni valami jobbal.


Todt részéről téma lezárva.