Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kimit vakáción zavarni olyan, mint ez az interjú vele

2017.02.06. 09:25

Kimi Räikkönentől tudakolózott a következő szezonról az Autosport, amit valószínűleg már ők is bánnak, de legalább így a Ferrari finnje újra emlékeztetett rá minket, hogy bár öregszik, stílusa állandó. Az utóbbi években már egészen szószátyár nyilatkozatokra is ragadtatta magát, na de most mindent bepótolt.

De nézzük is a Pulitzer-díjasnak tűnő alkotást válaszról válaszra.

A Ferrari tavalyi szezonjáról:

Közel sem volt ideális év nekünk, de ilyen a versenyzés. Mindegy, hogy jobbak voltunk-e, vagy sem, mint korábban, mert a végeredmény nem az lett, amit itt a Ferrarinál terveztünk.

De mégis, valami jó azért akadt-e?

Természetesen akadtak pozitívumok tavaly, a végére egészen belejöttünk. Voltak jó versenyeink és kevésbé jó versenyeink, ám túl sok kisebb hiba adódott. Persze ilyen a sport.

Arról, hogy a balsikerek ellenére milyen a hangulat a csapatnál:

Remekül dolgozunk együtt, még ha az eredmények nem is olyanok, mint szeretnénk. Sok jó dolgot látok a csapattól, reméljük, 2017-ben elérjük, amit szeretnénk. Nyilván szórakoztatóbb lenne mindannyiunknak.

Az idei szabályváltozásokról és hogy hol tarthat ezekkel a Ferrari:

Ki fog derülni, amint megkapjuk az új kocsikat, és pályára megyünk velük. Sok szabály változott, meglátjuk, mi lesz. Remélhetőleg ott leszünk, ahol szeretnénk, de találgatni ilyenkor értelmetlen.

Pont, mint ez a beszélgetés.


(A Forma-1 még bőven a vakációját tölti, az új autókat három hét múlva fogják bemutatni, így a Ferrarit is, a tesztelés február 27-én kezdődik.)