Aliz
6 °C
14 °C

Vettel Ferrarija megúszott, összetört

2017.02.10. 09:50

Korábban véget ért csütörtökön Sebastian Vettel gumitesztje Fioranóban, a Ferrari házi pályáján. A négyszeres bajnok a Pirellinek tesztelt esőgumit a következő szezonra az istálló átmeneti gépével, amikor az egyik enyhe balkanyarban a kocsi vélhetően megúszott a sok vízen, irányíthatatlanná vált, egyenesen lefutott az aszfaltról, bele a gumifalba.

A német nagyjából a 40. körét teljesítette, nem esett baja, de az autó rendesen összetört, és a pótalkatrészek hiánya miatt törölni kellett a péntekre tervezett folytatást.

A balesetet egy drukker vette fel, aki a kerítéseken kívülről nézte az eseményeket. (Fioranóban több helyről kiválóan belátni a pályára.)

A Pirellit tavaly rengetegen kritizálták a Brazil GP után, amikor a nagy esőben sokan kicsúsztak. Idénre ezért jobb esőgumikat akarnak gyártani, de a fejlesztést nehezíti, hogy a szabályváltozások miatt nem lehet elég jól szimulálni a növekvő erőhatásokat. Az új kocsik nagyobbak és gyorsabbak lesznek, ezért három csapat, a Ferrari, a Mercedes és a Red Bull hibrid gépeket épített idei méretű szárnyakkal és szélesebb kerekekkel.

A módosítások a száraz gumik fejlesztését még nehézkesebbé teszik, a Pirelli valójában csak a február 27-én kezdődő tesztidényben kap majd valós képet a viszonyokról. Ott már a csapatok ezévi autóit használják a pilóták.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?