Vettel Ferrarija megúszott, összetört

2017.02.10. 09:50

Korábban véget ért csütörtökön Sebastian Vettel gumitesztje Fioranóban, a Ferrari házi pályáján. A négyszeres bajnok a Pirellinek tesztelt esőgumit a következő szezonra az istálló átmeneti gépével, amikor az egyik enyhe balkanyarban a kocsi vélhetően megúszott a sok vízen, irányíthatatlanná vált, egyenesen lefutott az aszfaltról, bele a gumifalba.

A német nagyjából a 40. körét teljesítette, nem esett baja, de az autó rendesen összetört, és a pótalkatrészek hiánya miatt törölni kellett a péntekre tervezett folytatást.

A balesetet egy drukker vette fel, aki a kerítéseken kívülről nézte az eseményeket. (Fioranóban több helyről kiválóan belátni a pályára.)

A Pirellit tavaly rengetegen kritizálták a Brazil GP után, amikor a nagy esőben sokan kicsúsztak. Idénre ezért jobb esőgumikat akarnak gyártani, de a fejlesztést nehezíti, hogy a szabályváltozások miatt nem lehet elég jól szimulálni a növekvő erőhatásokat. Az új kocsik nagyobbak és gyorsabbak lesznek, ezért három csapat, a Ferrari, a Mercedes és a Red Bull hibrid gépeket épített idei méretű szárnyakkal és szélesebb kerekekkel.

A módosítások a száraz gumik fejlesztését még nehézkesebbé teszik, a Pirelli valójában csak a február 27-én kezdődő tesztidényben kap majd valós képet a viszonyokról. Ott már a csapatok ezévi autóit használják a pilóták.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport