Olivér
4 °C
8 °C

Lauda: Félelmetes az új Merci, és nem fogunk sunyítani vele

2017.02.14. 11:39

Hétfőn kezdődnek az autóbemutatók a Forma-1-ben, az új Mercedest jövő csütörtökön láthatjuk először. Niki Lauda, az istálló egyik főnöke viszont már látta, és a svájci Blicknek beszélt is róla.

Még építés alatt volt, de nagyon elégedett vagyok vele. A szélesebb kasztni a szélesebb gumikkal félelmetesen mutat. A drukkerek imádni fogják.

A kocsit menet közben február 27-től, a tesztek első napjától követhetjük, és míg az utóbbi években visszafogta magát a Mercedes is a gyakorlásokon, most nem fogja, állítja Lauda.

A barcelonai teszten az első négy nap az új szabályokról fog szólni, a következő négy, szünnap már a fejlesztésekről, majd az újabb négy tesztnapon belevágunk. Ezúttal senki nem fogja vissza magát, hogy majd csak Melbourne-ben mutassa meg, mit tud. Most tudni akarjuk, hol tartunk.

Vagyis az ellenfelektől is azt várja, hogy nyílt napokkal játsszanak, ne taktikázzanak, hogy majd csak a nyitófutamon derüljön ki, mire is képesek igazán. Az új szabályok miatt lesz így, a Forma-1 kissé az ismeretlenbe megy, a dolgokat mielőbb és minél pontosabban fel kell térképezniük az istállóknak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?