Jenő
-3 °C
6 °C

A Sauberé a második idei F1-autó

2017.02.20. 11:03

Hétfő délelőtt a terveknek megfelelően a Sauber is bemutatta idei Forma-1-es autóját, az új szabályok szerint épített C36-ost.

A kocsi természetesen szélesebb, mint elődje, hátsó szárnya alacsonyabban van, oldaldobozai hasonlóan elkeskenyednek, mint a pénteken látott Williams-Mercedesnek.

Orra maradt, amilyen volt tavaly, újdonság a Williamshez képest, hogy van cápauszonyszerű légterelője is, ami legutóbb 2010-ben volt divat az F1-ben. Illetve, hogy a felső levegőbeomlő kettéosztott, ilyet eddig nem nagyon láttunk.

Sauber-Ferrari C36
Sauber-Ferrari C36

A fényezése nem mondható kifinomultnak, szponzorfelirat nincs rajta, a 25 years a Sauber csapat évfordulóját hirdeti a Forma-1-ben. (Az egész kocsi egy 96-os Ligier-utánérzés.)

A gépet továbbra is Ferrari-motor hajtja, az egyik pilóta, Marcus Ericsson maradt, a másik az exmanoros Mercedes-tartalék, Pascal Wehrlein lesz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?