Aliz
6 °C
14 °C

Ha olyan lesz, mint ahogy kinéz, nem új remény a McLaren-Honda MCL32

2017.02.24. 12:10

Pénteken a Ferrari mutatta meg elsőként az új autóját, pár órával később a McLarenen volt a sor, ami délben, wokingi - London melletti - központjában, a Technology Centerben leplezte le az MCL32-est.

Valóban sok narancs került bele, de hogy ilyen elosztásban volt-e a legjobb ötlet, abban azért kételkednénk. Valószínűleg nem sokan tudják erre a dizájnra azt mondani: igen, tetszik. Igazából olyan, mint egy pár évvel ezelőtti Marussia, csak narancssárgával. Abból is a legkevésbé tetszetős árnyalattal.

Persze attól, hogy nem szép, még lehet gyors. A dizájnban az orrkúp a feltűnő, egészen különlegesen kapcsolódik az orr az első szárnyhoz. Semmi több nagyszám nincs benne, első blikkre.

Az autó a teljes újrakezdést jelenti az istállónak, látszik ez a nevéből is, ugyanis eltűnt a 35 éve használt MP (Marlboro Project) a kocsi kódneve elől: ezt Ron Dennis hozta be, de őt decemberben eltávolították a Forma-1-es istálló éléről. És annyira el akarnak szakadni az emlékétől, hogy még ezt a meglehetősen hosszú hagyományt is dobták.

Az MCL valóban sokkal egyszerűbb, de hogy fantáziadúsabb lenne, azt nem mondhatni.

A csapatnál a pilótafelállásban is váltottak, Jenson Buttont 37 évesen nyugdíjba küldték, helyére az eddigi tartalékjukat, a belga Stoffel Vandoorne-t léptették elő Fernando Alonso mellé. Ideje volt, mindjárt 25 éves lesz.

MCL32
MCL32

A csapatvezető is új, természetesen, Zak Brown, rá vár a feladat, hogy megújítsa és feltámassza a 2013 óta szenvedő istállót. A Honda lehet nagy segítségére ebben, ami az előző két, előbb értékelhetetlen, majd gyenge szezonjuk után a harmadik évükben mindenképp bizonyítani akar.

Kell is neki, Alonso szerződése lejár decemberben, ha nem mutatnak valamit, a spanyol lelép, ez szinte biztos, és a helyére toppilótát jelenlegi állapotukban nem tudnak megszerezni.

A japánok készülnek is, teljesen új motort terveztek és gyártanak 2017-re, kérdés, ez hogyan sikerül. Az autó teljesen kiszámíthatatlannak tűnik, abban az értelemben, hogy lehet olyan közepes, mint a tavalyi, de akár össze is állhat újra egy igazi McLaren-Honda kombináció.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?