Árpád
-2 °C
4 °C

Igazi cápauszonyt villantott a Haas

2017.02.25. 18:34

Bár csak vasárnap tartja hivatalos 2017-es bemutatóját a Haas F1-csapat, az idei kocsijuk már szombaton is felbukkant a barcelonai pályán. A kémfotó alapján két dolog biztos: a kocsi sokkal szürkébb az elődjénél, és az idei kocsik közül elsőként rendes cápauszonyt visel a motorház fölött, és nem terelővitorlája van.

C5hiz9zWcAACHAt
Fotó: Twitter

A 2016-os, első F1-es Haas piros, világosszürke és fekete elemekből állt, a mostanin viszont a sötétszürke dominál, de a piros megmaradt az orron és a hátsó szárnyon azért. A festésnél viszont érdekesebb a cápauszony a motorház fölött: nem háromszög formája van, mint a többieknél (a Mercedes leszámítva), hanem egy kis darab ki lett belőle hasítva, pont olyan, mint egy hal hátúszója.

Az orrkúp vége hasonlóan nyújtott, mint például a Renault-é, de ahhoz, hogy más új részletet felfedezzünk rajta, alighanem meg kell várni a vasárnapi rendes bemutatót is.

Érdekes, hogy az amerikai csapat megtartotta az elnevezésnél a VF kódot, így az idei VF-17 lett: a VF tavaly ugyanis a very first, vagyis a legelső kocsi kódneve lett, ez pedig már a második F1-kasztnijuk.

A Williams is mutogatott

Az első bemutató a WIlliamsé volt, de ők csak számítógéppel készült terveket közöltek a kocsiról, amit teljes valójában szombaton mutattak meg először képeken. A nagyjából egyhetes verzióhoz képest semmi új nem tűnt fel rajta, de a lényeg úgyis a sebessége lesz.

Vasárnap még a két Red Bull-istálló, az RBR és a Toro Rosso mutat be, előbbi az interneten, utóbbi a barcelonai garázs előtt.

Az F1-csapatok hétfőtől csütörtökig egy barcelonai teszten kezdik meg a 2017-es szezont.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?