Alonso bosszús, csalódott, frusztrált

2017.02.28. 10:40

Pocsékül indult a McLaren-Hondának az előszezon, hétfőn az új autó lerobbant, és ugyan késő délutánra vezethető állapotba sikerült hozni, Fernando Alonso csak 29 kört tudott megtenni, az utolsó előtti idő került a neve mellé.

A McLaren harmadik idényét kezdi a Hondával a turbóhibridérában, fejlődést nem látni, és ezt Alonso is elismerte.

Csalódott vagyok, végigdolgozod a telet, aztán a kocsi a melegítő körön lerobban, ki kell cserélni a motort, és elveszíted a napot. Ízes szalagcímekre számítok, de nem csüggedhetünk, hiába vagyunk frusztráltak, ami tagadhatatlan, ám ez még csak a tesztek első napja, várjuk meg a nyolcadikat. Reméljük, aznap jobban állunk majd. Végtelen sok dolgot kellett volna megcsinálnunk, de nem sikerült, ennek ellenére nyugodtnak kell maradnunk.

Eric Boullier McLaren-csapatfőnök sokat sejtetően annyit jegyzett meg, "Alonso nem örül", annak meg még inkább nem fog, hogy kedden, a tesztek második napján ugyanúgy kezdett a kocsi, mint az elsőn. Ezúttal Stoffel Vandoorne-t kellett a depóban tolni, úgy tudni, óvatosságból leállította a motort, amit kisidő után sikerült újraindítani, de gyors kört csak az első másfél óra után sikerült összehozniuk.

A csapat a télen teljes menedzsmentváltáson ment át, a Honda új motort gyártott, aminek újra van egy nagy problémája: a japánok azt sejtik, az olajtartály dizájnja nem megfelelő, ha át kell tervezni, az teljesen tönkreteheti az istálló felkészülését a szezonra. Gary Anderson Autosport-szakértő szerint az, hogy a probléma melegítőkörön jött ki, azt mutatja, alapvető gond lehet, vagyis a Honda még mindig a kezdeteknél van elakadva.

UPDATE: Kedden, fél egy körül a Hondától közölték, újra elment az erő a motorban a barcelonai teszten, nem tudják, miért. Motort cserélnek, hogy ki tudják nyomozni az okot.