Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Alonso bosszús, csalódott, frusztrált

2017.02.28. 10:40

Pocsékül indult a McLaren-Hondának az előszezon, hétfőn az új autó lerobbant, és ugyan késő délutánra vezethető állapotba sikerült hozni, Fernando Alonso csak 29 kört tudott megtenni, az utolsó előtti idő került a neve mellé.

A McLaren harmadik idényét kezdi a Hondával a turbóhibridérában, fejlődést nem látni, és ezt Alonso is elismerte.

Csalódott vagyok, végigdolgozod a telet, aztán a kocsi a melegítő körön lerobban, ki kell cserélni a motort, és elveszíted a napot. Ízes szalagcímekre számítok, de nem csüggedhetünk, hiába vagyunk frusztráltak, ami tagadhatatlan, ám ez még csak a tesztek első napja, várjuk meg a nyolcadikat. Reméljük, aznap jobban állunk majd. Végtelen sok dolgot kellett volna megcsinálnunk, de nem sikerült, ennek ellenére nyugodtnak kell maradnunk.

Eric Boullier McLaren-csapatfőnök sokat sejtetően annyit jegyzett meg, "Alonso nem örül", annak meg még inkább nem fog, hogy kedden, a tesztek második napján ugyanúgy kezdett a kocsi, mint az elsőn. Ezúttal Stoffel Vandoorne-t kellett a depóban tolni, úgy tudni, óvatosságból leállította a motort, amit kisidő után sikerült újraindítani, de gyors kört csak az első másfél óra után sikerült összehozniuk.

A csapat a télen teljes menedzsmentváltáson ment át, a Honda új motort gyártott, aminek újra van egy nagy problémája: a japánok azt sejtik, az olajtartály dizájnja nem megfelelő, ha át kell tervezni, az teljesen tönkreteheti az istálló felkészülését a szezonra. Gary Anderson Autosport-szakértő szerint az, hogy a probléma melegítőkörön jött ki, azt mutatja, alapvető gond lehet, vagyis a Honda még mindig a kezdeteknél van elakadva.

UPDATE: Kedden, fél egy körül a Hondától közölték, újra elment az erő a motorban a barcelonai teszten, nem tudják, miért. Motort cserélnek, hogy ki tudják nyomozni az okot.