Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-5 °C
4 °C

Szó szerint közelebb viszik a közönséghez az F1-et

2017.03.26. 09:16

Meglepetéssel ért véget az első 2017-es nagydíj Ausztráliában, hiszen a Ferrari és Sebastian Vettel meg tudta verni a Mercedest és Lewis Hamiltont. A meglepetéseknek viszont a leintéssel nem volt vége: az ausztrál rendezők ugyanis már a levezetőkörön a pályára engedték a közönséget.

Ilyenre a 90-es évek óta nem emlékszünk, nem is túl biztonságos, de szinte biztos, hogy a szervezők előre tájékoztatták erről a pilótákat, akik így számítottak a szurkolókra a pálya szélén. Így sem volt azért tökéletes a helyzet, az utolsó kanyarban két Ferrari-zászlós szurkoló például elég közel ugrált Kimi Räikkönen kocsijához, ami még a meglehetősen lassú tempó mellett sem ajánlott.

A dolog valószínűleg szándékos volt, legalábbis nehéz elhinni, hogy az összes kaput egyszerre, idő előtt kinyissák. Az új F1-tulajdonos Libery Mediát sejtjük a lépés mögött, így szeretnék még közelebb hozni a Forma-1-et a rajongókhoz – az amerikaiak úgy láthatták, hogy ebből nincs baj, a pilótáknak is előre szólhattak, mi jön, a nézőknek pedig óriási élmény, ha még a levezető kör alatt, nem pedig csak az üres pályára engedik ki őket ünnepelni.

Belülről így festett a dolog:

A célegyenesbe engedett szurkolókkal nincs semmi baj, oda már nem mennek a kocsik, de az utolsó kanyarnál látható, hogy mindkét oldalon engedik be őket, ebből gondoljuk, hogy előre tervezett akció volt.