Webber: Alonso idény közben leléphet

2017.03.28. 16:11

Fernando Alonso nem érzi jól magát a McLaren-Hondánál, ami azt jelentheti, hogy kiszáll idény közben, állítja a volt F1-pilóta, a spanyol jóbarátja, Mark Webber.

A Honda miatt végigszenvedte a teszteket a McLaren, az első futamon ehhez képest nem is volt rossz, Alonso a 10., pontszerző helyen haladt, amikor a fenéklemez hibája miatt három körrel a vége előtt ki kellett állnia. Webber állítja, a pozitív indulás nem elég.

Lehet, hogy Fernando nem húzza ki az évet, előfordulhat, hogy Vandoorne új csapattársat kap a szezon közben. Sose lehet tudni, de Fernando nem biztos, hogy végigcsinálja. Frusztrált, nem érdekli a hatodik-hetedik hely se.  Stoffelnek a pontok is megfelelnek, de ez Fernandót már nem mozgatja. Ő dobogót akar, vagyis fejben sokkal előrébb van annál, mint ahol reálisan tart

- nyilatkozta az ausztrál egy belga rádióállomásnak.

Ez a kép az Ausztrál GP elején készült Alonsóról - minden benne van
Ez a kép az Ausztrál GP elején készült Alonsóról - minden benne van

Stoffel Vandoorne első teljes szezonját tölti az F1-ben, még tanul, Alonso viszont a hároméves projekt elején arra számított, a harmadik évben már a győzelmekért mehet. Ettől viszont rettentően távol van. Év végén lejár a szerződése, és ugyan kiválóan keres, de hosszabb távon nem biztos, hogy ez kárpótolja a középszerűségért.

Egyelőre viszont csak egy futamon vagyunk túl, meglátjuk, hogyan fejlődik a Honda, ez fogja majd meghatározni a kétszeres világbajnok jövőjét.