Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Ahogy mi a tojásokat gyűjtöttük, úgy gyűjtötte be maga mögé Vettel a két Mercedest Bahreinben

2017.04.17. 14:16

Március végén szinte jobban vártuk az MTI válogatását az év első F1-futamáról szóló szalagcímekről, mint magát a versenyt, és nem is kellett csalódnunk – egyértelműen az ausztrál Herald Sun nyert a

A tündöklő Gina megtáncoltatta a babákat. Tökéletesen kezdődött Gina és Seb kapcsolata az Ausztrál Nagydíjon

című opusával.

A harmadik futam után angol győztest kell hirdetnünk, a The Times mindent vitt ezzel:

Ahogy mi a tojásokat gyűjtöttük, úgy gyűjtötte be maga mögé Vettel a két Mercedest Bahreinben.

Ők indultak még, országonként válogatva:

Olaszország

La Gazzetta dello Sport: "Ferrari-ünnepség Bahreinben."

Corriere dello Sport: "Szuper-Vettel lett az első! A német már a rajt után beférkőzött a két Mercedes közé, aztán az éllovas pozíciót is elvette Hamiltontól."

La Repubblica: "Sima és sokatmondó győzelem."

La Stampa: "Két fronton zajlik a világbajnokság: Vettel és Hamilton küzd az első helyért, míg a finn Valtteri Bottas és Kimi Räikkönen a vízhordók csatáját vívja."

Anglia

BBC: "Az év idei legjobb futamán bebizonyosodott, hogy a Ferrari teljesen versenyképes a Mercedesszel, így óriási harc várható az elsőségért."

The Guardian: "Nagy csata lesz itt az idén, a gyáváknak nem osztanak lapot."

Spanyolország

Mundo Deportivo: "Vettel és a Ferrari olyan érzelmeket hoz vissza az F1-be, amelyeket hiányoltunk az elmúlt években. A német tökéletesen kihasználta a Mercedes stratégiai hibáit."

El País: "Vettel megmutatta oroszlánkörmeit, Fernando Alonso pedig kétségbe esett. Az első három futam után senki sem kételkedik már a Ferrari télen elvégzett nagyszerű munkájában."

 El Mundo: "Vettel nemcsak délibáb volt, az ezüst nyilakat elvakította a vörös villám. A Ferrari komoly alternatíva lett, az olaszok 2013 óta vártak erre."

Franciaország

L'Equipe: "Ismét kétfős csata zajlott a pályán, Hamilton és Vettel egy másik bolygón van. A bajnokok színpadán ez a két gigász egymás között rendezi el az ügyes-bajos dolgokat, és csak morzsákat hagy a kiéhezett vetélytársaknak."

Ausztria

Kronen Zeitung: "A Ferrari a hetedik mennyországban."

Svájc

Neue Zürcher Zeitung: "A Forma-1 ismét szórakoztató, amióta a Mercedesnek a Ferrari révén méltó ellenfele akadt."