Őrültebbnél őrültebb pletykák indultak Alonsóról

2017.04.18. 08:14

Fernando Alonso keményen odaszólt a bahreini hétvégén jelenlegi csapatának, a McLarennek, de nem kímélte a motorszállító Hondát sem. Utóbbit a futam alatt és után ostorozta, előbbinek viszont még szombaton jelezte, hogy valószínűleg nem hosszabbítja meg a 2017-es szezon végén lejáró szerződését, hiszen bajnokesélyes kocsit szeretne vezetni.

Persze a pletykák egyből beindultak, amit a múlt hét eleji Indy 500-as bejelentés is segített. Alonso ugyanis közölte, minden vágya megszerezni a Hármas Koronát, vagyis a Monacói Nagydíj után megnyerni az Indy 500-at és a Le Mans-i 24 órás versenyt is. Az Indy 500-ra már idén lehetősége lesz, a Le Mans-i versenye még szervezés alatt van.

Erre, és a 2018-as szezonjára is van már pletyka. Állítólag szombaton a Renault-nál járt Alonso és menedzsere, Luis Garcia Abad, jól értesült források pedig egyből összerakták, hogy csakis a visszatérés lehetett a beszélgetés tárgya – igaz, ebben az egyenletben meglehetősen sántítana a Renault bajnokesélyes mivolta.

Inkább a Renault szeretné a spanyol pilótát, mint fordítva, már csak azért is, mert 2005-06-ban két bajnoki címet is nyert nekik Alonso.

De állítólag már a 2018-as Le Mans-i versenyről is tárgyal, méghozzá a Porschéval, az ügy viszont nem egyszerű. Alonso Le Mans-i érdeklődése sem új keletű, 2014-ben, még Ferrari-pilótaként szeretett volna a GTE Pro osztályban indulni, de a csapatvezetőség nem engedte ezt neki. 2015-ben a Porsche beültette volna, de végül Nico Hülkenberg kapott lehetőséget, meg is nyerték az F1-pilótával a versenyt.

Csakhogy a Porsche jelenleg csak két kocsit futtat a WEC-ben (megbízhatósági vb), ezekben pedig nincs üres hely a hat gyári pilóta miatt. Vagyis ahhoz, hogy Alonsónak lehetőséget tudjanak adni, egy harmadik LMP1-es kocsit is össze kéne hozniuk jövőre, ami jelentős pluszkiadás lenne még úgy is, hogy Alonso miatt óriási médiafigyelmet kapnának.