Barcelona, 1. edzés, bemelegítő kör, 2. kanyar: KO

2017.05.12. 10:43

Épp csütörtökön szólalt meg Fernando Alonso jövőjével kapcsolatban, arról beszélt, el kell gondolkodnia 2018-on és a McLaren-Hondán, mivel amit eddig nyújt a kocsi, az elfogadhatatlan. Péntek délelőtt valószínűleg újra a jövőjén kezdett kattogni az agya, amikor a Spanyol GP 1. szabadedzésének első, bemelegítő körén, a második kanyarban nagy füsttel robbant le alatta a kocsi.

A Honda-motorból folyt minden, alig tudták kiemelni a daruval a pályáról. Alonso nyugodtan szállt ki, segített a mentésben, de belül biztosan nem volt már ennyire higgadt.

Idei mérlege: négy futam, nulla pont, nulla célba érés, sőt, a négyből egyszer el sem tudott startolni, két hete, Szocsiban már a felvezető körön megállt a McLaren-Honda.

Csütörtökön így körvonalazta a következő szezonját:

Tetszik ez a Forma-1, itt szeretném folytatni. A csapatom remek, de nem nyerünk. Ha mostantól szeptember-októberig látjuk az esélyt, hogy jövőre nyerhetünk, nagy örömmel maradok ennél a csapatnál. Ha nem így lesz, örömmel tárgyalok bárkivel. A nyár végén megfontolom a jövőmet, az Indy 500 mellett ezen most nem tudok elmélkedni. Meg kell gondolnom, mihez kezdek jövőre, ideje-e az F1-en kívüli kihívásokat keresni, vagy van-e lehetőség az F1-ben bajnoknak lenni. Mindenre nyitott vagyok.

Percekkel a pénteki lerobbanása után régi otthona, a Renault azonnal üzent is Twitteren volt bajnokának, nehéz félreérteni:

Alonso gyorsan átöltözött, és menet közben nyilatkozott a SkySportsnak, gyorsan, de nyugodtan.

"A Honda már megint. A drukkereket sajnálom és a McLarent, ami új alkatrészeket hozott ide, hogy itt-ott találjunk egy miliszekundumot. Nekik lehet különösen kemény mindez. Remélem, délutánra rendbehozzák az autót."

A második szabadedzésen legalább körözni tudott Alonso, de utolsó lett, nem is kis hátránnyal.