János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Alonso már úgy előz, mint a nagyok

2017.05.18. 09:33

Fernando Alonso négy napot vezette eddig az Indycar-autót Indianapolisban, ahol május 28-án elindul az 500 mérföldes versenyen. Az edzéseken a 19., majd a 24., szerdán pedig a 4. időt érte el. Kezd belejönni.

Alonso és indianapolisi mentora, a korábbi Indy 500-győztes, Gil de Ferran
Alonso és indianapolisi mentora, a korábbi Indy 500-győztes, Gil de Ferran

Jó itt, bár még nem érzem magam kényelmesen. Javul a helyzet, az első körök a forgalomban sokat segítettek, ám még sok van hátra. Az első két nap csak alapvető dolgokon változtattam a kocsin, mert még nem éreztem. Már kezdem, és ennek örülök. Van még sok időm, még nem állok készen, de kész leszek az időmérőre és a versenyre

- válaszolta az Autosportnak.

Megvoltak az első előzései is, akadt egy egész látványos is, amikor két kocsi között ment el a szabadedzésen.

Most már talán van annyi tapasztalata is, hogy összevesse az Indycart, illetve az oválon versenyzést a Forma-1-gyel.

Ezeket a kocsikat alapvetően máshogy kell vezetni. Ha egész életedben Európában versenyzel, az F1-ben, akkor ezek a kocsik természetellenesnek tűnnek, mert maguktól kanyarodnak balra. Szóval ez fura. De jól felkészültem a szimulátorban, rengeteg információt kaptam a csapattól az elmúlt két hétben, vagyis nem ért váratlanul ez az érzés.

A negyedik hely szerdán remek eredmény volt, bár a 219 mérföldes átlagú körnél ment már sokkal jobbat is a napokban, 223 mérföldest. A leggyorsabb Ed Carpentertől is elég jelentősen elmaradt, ő majdnem 223-as átlaggal nyerte a napot. A pole pozíciót tavaly 229-es körrel szerezték meg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!