Button: A kutyáim elengedtek, jöttem

2017.05.24. 18:47

Visszatér a Forma-1-be csütörtökön Jenson Button, aki a McLaren-Hondánál a monacói hétvégére átveszi Fernando Alonso helyét. Szerdán félév után először vett részt F1-sajtótájékoztatón, kiderült, a humora a régi.

Megkérdeztem a kutyáimat, azt mondták, meglesznek nélkülem úgy egy hétig. A barátnőmet is, azt mondta, tegyem, amit tennem kell, úgyhogy jöttem

- felelte.

A 37 éves angol az elmúlt hónapokban nagy kutyafan lett, két pomsky gazdája, Storm és Rogue minden napjukat vele töltik.

Button úgy ül be az új, idén a szabályok miatt jócskán átalakított McLarenbe, hogy nem is tesztelte, a csütörtöki első szabadedzésen fogja vezetni először. Bahreinben kipróbálhatta volna a kocsit az egyik tesztnapon, de lemondott a lehetőségről, mert

Monaco és Bahrein két tök más pálya, és hát végülis ez is csak egy versenyautó.

Ehelyett a szimulátoron tanulta az autót, sőt, már annak fejlesztésekkel ellátott változatát is.

Ha minden jól megy, ésszerű eredményre leszünk képesek vele a hétvégén

- mondta az újításokra célozva.

A felkészülése sima volt, mivel a hobbija a triatlon, a fizikumára nem kellett különösebben gyúrnia. LA-i otthonában rendszeresen edz, és különösebb kötött programjai nem voltak, mióta múlt november végén kiszállt a Forma-1-ből. Mint kiderült, ideiglenesen.

Happy happy Birthday to my lady, looking forward to celebrating your youth with you this afternoon 😜 👫🥂@Brittnyward

Jenson Button (@jensonbutton_22) által megosztott bejegyzés,

Alonso mindeközben pénteken ül legközelebb autóba, az Indy 500 utolsó szabadezésén, majd vasárnap, a versenyen. A monacói F1-futam magyar idő szerint vasárnap 14 órakor, az Indy 18:30-kor startol.