Botond, Mózes
11 °C
21 °C

Ezt a Räikkönent nem kívánjuk senkinek

2017.05.28. 18:35

Pole-ból indult, majdnem 40 körön át vezetett Monacóban Kimi Räikkönen, úgy öt éve ez volt a legjobb nagydíjhétvégéje, mégis csak második lett, ferraris csapattársa, Sebastian Vettel győzött.

Pechje volt a finnek, a stratégia Vettelnek jött ki jobban. Mivel Räikkönen vezetett, őt hozták előbb kerékcserére, ami 80-90 százalékban nyerő húzás, de most pont nem volt az. Akik tovább kint maradtak az első gumin, Vettel és Ricciardo, nagyot nyertek. Utóbbi az ötödik helyről jött fel harmadiknak, mert hat körrel tovább maradt kint, mint Bottas és a saját csapattársa, Verstappen.

Räikkönen viszont a pechnél sokkal nagyobb csalódottságot érzett, valószínűleg megfordult a fejében, hogy a Ferrarinak jobb, hogy Vettel nyert, mert így plusz hét pontot szerzett a vb-harcban Hamilton ellen, míg ő nem vb-esélyes, így a pontverseny szempontjából mindegy a Ferrarinak, hogy ő a második.

A dobogón rezzenéstelen arccal hallgatta végig az olasz himnuszt, egészen félelmetesen merev volt. Utána mintha egy másodpercre megenyhült volna az arca, amikor átvette a trófeáját, de utána az interjúknál meg sem tudott szólalni. Rosberg kérdezte, és valójában az elején alig találta a szavakat Räikkönen.

Utána is csak annyit tudott kinyögni, hogy bár második hely, az jó, de mégsem az a fíling, mint általában, ennél többre számított, és reméli, hogy legközelebb többet is ér el.

Borzalmasan csalódott volt, kábé mint tavaly Ricciardo, aki azért veszített biztos győzelmet, mert elfelejtették kihozni a gumijait a kerékcseréhez, vagy tavaly előtt Hamilton, akit meg felesleges kerékcserére hívott a csapat pár körrel a vége előtt. Az utóbbi három évben a futam közben favorittá vált, élen álló pilóta sosem nyert.