Ébresztő, el fogod veszíteni a világbajnokságot!

2017.06.03. 10:18

Óriási ez a kihívás, fantasztikus a Forma-1-nek, ilyennek kell lennie az autóversenynek. A Ferrarival a legnagyobb csata megmérkőzni, nagyon élvezem, hogy ennyire kiélezett a világbajnokság. Sebastian nagyszerű ellenfél

- ilyen és hasonló nyilatkozatokat adott Lewis Hamilton egészen a Monacói GP-ig, amikor is a Ferrari lemosta a dobogóra sem kerülő Mercedeseket, a győztes Sebastian Vettel különösen, a 7. helyezett Hamiltont.

Niki Lauda, a Mercedes egyik csapatfőnöke azonnal meg is kongatta a vészharangot.

Kellett is, ugyanis vezető pilótájuk, Hamilton eddig nem vette észre, hogy a szép kihívásban elveszik a lényeg, a világbajnoksága. Amire az év elején nagy favoritnak tartották őt, de aztán jött a Ferrari, és odapakolt neki már az első futamon.

Hamilton nagyon kedvesen és nagyon nyugodtan viselte a vereséget, öt verseny után fel sem tűnt neki, vagy csak nem hitte el, hogy a Ferrari és Vettel nem lesz ilyen kedves, és megnyeri a világbajnokságot, ha ő nem kap észbe.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton

Nem kapott, Monacóban a német és az olaszok még jobban elhúztak, Vettel már egy futamgyőzelemnyivel vezet Hamilton előtt a pontversenyben.

Az angol talán most már kapcsolt, amikor azt mondta:

Természetesen több ilyen hétvégét nem engedhetek meg magamnak. Még szép, hogy nem, a Ferrari túl gyors ehhez. Nagyon úgy tűnik, hogy a Ferrari minden pályán gyors, vagyis a következő 14 futam rettentő nehéz lesz. A miénk nem működik mindenhol, de idővel egyre többet tudunk róla. A Ferrari sem golyóálló, fogyasztják a turbókat, úgyhogy meglátjuk.


Végre kicsit más a hangvétel, ennek Vettel második győzelme után kellett volna elhangoznia, Bahreinben, még április közepén. Most már egy futam hátrányban sokkal nehezebb a feladat, bár a helyzet még menthetőnek tűnik.