László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Öt napot élt Toto Wolff őrült ötlete

2017.06.14. 18:59

Vagy a jövőbe lát Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke, és tudta, hogy sima kettős győzelmet szereznek majd Kanadában, vagy csak sikerült valamiért indokolatlanul nyugodt állapotban elkapniuk az újságíróknak a futam előtti sajtóbeszélgetésen.

Itt történt ugyanis, hogy Wolff a Mercedes-Ferrari harc helyett a semmiből, teljesen váratlanul ledobott egy kisebb atombombát, ráadásul még előre jelezte is, hogy erre készül:

Adok maguknak egy jó kis idézetet. Egyáltalán nem lepne meg, ha meggondolná magát, és visszatérne a Ferrarinál. Vagy valamelyik másik csapatnál.

Wolff a tavaly decemberben váratlanul visszavonult világbajnokról, Nico Rosbergről beszélt, aki szerinte kicsit elhamarkodott döntést hozott a hatalmas nyomás alatt: ha 31 évesen ráeszmél, hogy még 70 évet is élhet, akkor lehet, hogy keres némi izgalmat magának.

Toto Wolff
Toto Wolff

Wolff arról is beszélt, hogy ez a visszatérés szerinte leginkább a Forma-1 lehetne Rosbergnek, akiről nem tudja elképzelni, hogy Fernando Alonsóhoz hasonlóan megpróbálkozzon az Indy 500-zal, az ugyanis túl nagy kockázatot jelentene neki.

Rosberg a hét közepén a német Sport Bildben lőtte lábon Wolff jóslatát, igazából kicsit úgy beszélt, mint akinek olyasmire kell reagálnia, amit nem is ért, sőt, fel sem képes fogni.

Én tényleg befejeztem a Forma-1-es karrierem. Elégedett vagyok vele, és büszke a sikerekre, eredményekre, amiket elértem. Abszolút kielégít. De most már a múlt, és új dolgokat fogok csinálni.

Azért a német újságírók megpróbáltak belőle legalább valami mini visszavonulási hajlamot kicsikarni, és feltették a kérdés, hogy ha nem az F1, de akkor más sorozatban esetleg?

Jelenleg az sem. Másfajta kihívások érdekelnek. De ki tudja, talán egy napon majd igen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!