Hamilton csak azt szerette volna, hogy Vettel vonja vissza, amit mondott

2017.07.06. 18:26

Nem adtak lehetőséget a Forma-1 szervezői Lewis Hamiltonnak és Sebastian Vettelnek az elbújásra a legutóbbi futamon, Bakuban történt incidensük után, és mindkét pilótát beosztották a csütörtöki sajtótájékoztatóra Ausztriában, igaz, azért nem ültek egymás mellé, Kevin Magnussennek kellett felfognia a feszültséget.

Illetve csak kellett volna, ugyanis gyorsan kiderült, hogy Hamilton és Vettel sokkal gyorsabban lezárta egymás között az ügyet, mint az FIA, a brit már a futam utáni hétfőn elfogadta a ferraris bocsánatkérését.

Vettel elmondta, hogy még a futam után röviden beszélt Hamiltonnal, majd másnap, hétfőn sms-t is küldött neki, azt viszont már a Mercedes-pilóta árulta el, hogy vasárnapi beszélgetésben inkább csak tisztázták a történteket, a tényleges bocsánatkérés csak hétfőn történt meg, de tudja, hogy a vasárnapi beszélgetésnek is ez volt a célja.

Csak azt szerettem volna, ha nyilvánosan is visszavonja, hogy fék teszteltem őt, mert akik ezt hallják, hajlamosak el is hinni, miközben az adatok világosan megmutatták, hogy nem így volt.

Sebastian Vettel és Lewis Hamilton a biztonsági autó mögött ütközött az Azerbajdzsáni Nagydíjon, a német szerint ellenfele szándékosan fékezett be előtte, a futam után viszont kiderült, hogy pontosan ugyanúgy vette a kanyart a Mercedes-pilóta, mint korábban. A futam alatt Vettel 10 másodperces stop-and-go büntetést kapott, végül negyedik lett, Hamilton mögötte, ötödikként ért célba. Az FIA később felvetette, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben, ám az FIA-elnök Jean Todt egy személyes találkozón tisztázott mindent Vetellel, aki nyilvánosan is bocsánatot kért.