Seb, Lewis, mit szólnátok Alonsóhoz?

2017.07.07. 10:14

A hétvégi Osztrák GP sajtótájékoztatója nem csak a békülésről szólt Sebastian Vettel és Lewis Hamilton között, az rendben megtörtént, a német már korábban tisztázta az esetet az angolnak, és minden szinten elnézést kért.

Törődhettek már kérdésekkel is, például azzal, hogy Fernando Alonsónak lejár a szerződése év végén a McLarennél, és csapatot keres. Ráadásul Hamilton csapattársának, Valtteri Bottasnak és Vettel társának, Kimi Räikkönennek kifut a szerződése, ha vége a szezonnak. Ráadásul Bakuban Alonso menedzsere, Flavio Briatore hosszasan tárgyalt Toto Wolff Mercedes-főnökkel, így teljesen érthető, hogy Vámosi Péter, a Racingline.hu újságírója megkérdezte őket, mit szólnának hozzá, ha Alonso lenne a csapattársuk 2018-ban?

Hamilton kezdett, mivel ő 2007-ben már versenyzett a McLarennél a spanyol mellett. Azt mondta,

valójában jól megvagyok a mostani kollégámmal, eszembe sem jut ezen gondolkozni.

Aztán mosolygott.

Vettel folytatta,

nem én felelek a szerződtetésekért a Ferrarinál, de ha választhatok, Kimire szavaznék.

Aztán vigyorgott.

A válaszok tehát egyértelműek.

Wolff és Niki Lauda is pedzegette már korábban, nem szívesen ültetnék össze Hamiltont és Alonsót, illetve a Ferrarinál is elég nehéz elképzelni, hogy megzavarnák a harmóniát. Ráadásul az olaszok mindig első számú pilótával dolgoznak, és ez csak gondot okozhatna Vettel és Alonso között.

A spanyolnak így még mindig egy harmadik opció tűnik a legbiztatóbbnak.