Egy fotó szenzációsan elkapta, mennyit jelentett Bottas szuperstartja

2017.07.11. 10:17

Hétfőn már regéltünk Valtteri Bottas szenzációs rajtjáról, amivel megnyerte az Osztrák GP-t. Sokat nem lehet hozzátenni, minden idők talán legjobb startja volt, mióta szenzorokkal is mérik az autók bemozdulását, biztosan a legtökéletesebb.

A Gpupdate.net egyik fotósa - talán a Sutton ügynökségtől - a főtribünről kapta el az indulás pillanatát, és a képen remekül látszik, mi a különbség egy átlagosan jó rajt és Bottas kilövése között.

Vettel, Räikkönen, Ricciardo épp csak áthaladt az első tengellyel a felfestett rajtpozíción, miközben a mercedeses már több mint az autója felével túl van azon. Egyből szerzett legalább másfél méter előnyt, ami a következő pillanatokban még nőtt, mivel biztosan nagyobb sebességgel haladt már a többieknél.

Bottas kockáztatott, és bejött neki, nem tudni, képes lenne-e újra megismételni - szinte biztosan nem - a kérdés az, hogy technikailag ki lehet-e találni rá valamilyen módszert, hogy szándékosan reprodukálni lehessen. A legtöbb csapat biztosan elgondolkozik ezen.