2018-ban is jön tesztelni a Hungaroringre az F1

2017.07.18. 11:45

Óriási hír volt, amikor januárban bejelentették, hogy a Hungaroring harmincéves F1-történetében először kollektív tesztnek ad majd otthon a 2017-es Magyar Nagydíj után. Bár ez a teszt még le sem ment (augusztus 1-2-án rendezik majd), a Forma-1 máris bejelentette, hogy 2018-ban is itt maradnak a a hungaroringi futam után.

A kétnapos magyarországi tesztet július 31-én és augusztus 1-jén rendezik majd, ez lesz a második tesztidőszak a szezon közben a május 15-16-i barcelonai teszt után.

A négy tesztnapból minden csapatnak kettőn fiatal, újoncnak számító pilótát kell az autóba ültetni, idén augusztusban a legtöbb csapatnál tehetségek vezetnek majd. Ide a vasárnapi belépővel ingyenesen lehet kilátogatni a Hungaroringre 2017-ben.

A szezon előtt két, egyenként kétnapos teszt lesz majd, mindkettő Barcelonában. Egy csapat – vélhetően a Renault – szerette volna, ha legalább az egyik előszezoni tesztet a visszatérő Francia Nagydíj helyszínén, a Paul Ricard versenypályán rendezik majd, de ezt végül nem szavazták meg.