McLaren: se Mercedes, se Ferrari

2017.07.20. 08:10

Nem áll jól a McLaren-Honda jövője, a csapat már tapogatózott a Mercedesnél, sőt még a Ferrarinál is, hogy jövőre lecserélje a japán motorokat, de az Autosport úgy tudja, mindkét helyen ajtót mutattak nekik. Legalábbis ezt látszik megerősíteni Zak Brown McLaren-főnök nyilatkozata.

Nagy csapat vagyunk, a McLaren versenyeket és bajnokságokat nyert. Azt hiszem, jópár istálló élvezi, ahogy jelenleg kinézünk. Félnek tőlünk, hogy újra tényezők leszünk. A félelmük érthető

- mondta a SkySportsnak.

A Hondától mindenképp szabadulna a McLaren, mert idén 10 futamon 2 pontot tudtak szerezni összesen a két kocsijukkal, Fernando Alonso a bakui káoszversenyen 9. lett.

Vagyis egy út marad, ha a Merci és a Ferrari is kiesik: a Renault. A franciáknak van gyári csapatuk, és motort szállítanak a Red Bullnak és a Toro Rossónak, de nem rég jelezték, hogy el tudnának látni még egy csapatot. A McLarennek hozzájuk kellene fordulnia, de kérdés, adnának-e motort, azzal ugyanis növelnék a közvetlen ellenfeleik számát. Talán ideit, 2018-ra, ami persze még mindig előrelépés lenne, de biztosan nem akkora, amilyet Brown - és Alonso - szeretne.

McLaren és Renault Monacóban
McLaren és Renault Monacóban

Így valószínűleg nem árt szoktatnia magát a McLarennek a gondolathoz, hogy a Hondával kell folytatniuk. Pláne, hogy a motorról szeptemberig dönteni kell az új kocsi miatt, ahogy arra utalt Brown is.

Most kezdünk dolgozni a 2018-as kocsin, és tudnod kell, mihez építkezel. Nyáron, ami nyilván nincs messze, ki kell találnunk, mihez kezdünk a Hondával.