Kubica jön a Hungaroringre

2017.07.24. 10:51

Hétfő délelőtt a Renault F1-es csapat közölte, Robert Kubicát nevezte a jövő heti, mogyoródi Forma-1-es teszt második, szerdai napjára - írja az Autosport.com.

A 32 éves így hat és fél év után újra azévi Forma-1-es autót fog vezetni. Cyril Abiteboul Renault-csapatfőnök azt mondta, most nyári két tesztük sikeres volt, rengeteg információt szereztek, de a Hungaroringen fog kiderülni, hogy

Kubica milyen szerepet tölthet be az istállónál a következő években.

Júniusban 2012-es Renault-val tért vissza az F1-hez a lengyel, Valenciában 115 kört tett meg, majd július közepén a Paul Ricard pályán 90 kört ment ugyanazzal az autóval.

Az idei Renault-val először kap lehetőséget, és egyértelműen azt akarják felmérni, mire képes vele. A próba tökéletes abból a szempontból is, hogy Jolyon Palmer és a másik Renault-versenyző, Nico Hülkenberg teljesítménye összevethető lesz Kubicáéval.

Kubica súlyos sérülése miatt jobb kezét nem tudja rendesen használni, emiatt hagyott ki majdnem hét évet az F1-ből.

Ha újra sikeresen vizsgázik, a pletykák szerint már az augusztus végi Belga GP-re leválthatja Jolyon Palmert, de Abiteboul nyilatkozata - "következő években" - inkább azt sejteti, idén még nem vetnék be élesben.

A Hungaroringen a hétvégi Magyar GP után kedden és szerdán tesztel az F1, az első napon a Renault egyik fiatal tartalékja, Nicholas Latifi kap lehetőséget.