Szomorú nap ez, az igazi F1 vége

2017.07.28. 10:47

Nagyon megosztottak a pilóták a jövőre bevezetendő glóriás fejvédő miatt. Míg Sebastian Vettel, Fernando Alonso és Daniel Ricciardo támogatja, Lewis Hamilton nem igazán lelkes, és már zárt tetős F1-et jósol, addig Nico Hülkenberg, Max Verstappen, Romain Grosjean, Kevin Magnussen és Jolyon Palmer ellenzi, nagyon is.

Utóbbi foglalta össze legteljesebben, milyen hatása lehet a módosításnak, szerinte.

Túlreagáljuk a problémákat, ráadásul ezek más sorozatok problémái. Szomorú nap ez, nagy hiba, és innen nincs visszaút. A klasszikus Forma-1 végét jelenti, a nyitott tetős éráét. 1994 óta egy fatális balesetünk volt, (Jules Bianchié), de a bukókeret nem mentette volna meg. Nem mentett volna meg senkit 23 év alatt a Forma-1-ben, de az Indycar és a Forma-2 gondjai miatt bevezetünk valamit az F1-ben, ami megváltoztatja a sportágunk hagyományait és történelmét. Az együléses versenyzés lényege a nyitott tető

- idézte az Autosport a Hungaroringen nyilatkozó angolt.

Palmer is kipróbálta már a glóriát
Palmer is kipróbálta már a glóriát

Az Indycarnál Justin Wilson, az F2-nél Henry Surtees tragédiájára gondolt, előbbit egy nagyobb darab alkatrész, Surteest egy leszakadt kerék találta fejen. A vizsgálatok szerint az F1-es glória, amit jövőre kötelezővé tesznek, megmentette volna őket.

Az F1-ben Jules Bianchi haláláról beszélt Palmer, ő egy munkagép alá csúszott be az autójával, ami ellen a keret is hasztalan lett volna.

Felipe Massa 2009-es esetét, amikor a brazilt egy rúgó találta fejen, talán megakadályozhatta volna, de bizonyítani nem lehet.