Elég hülye lennék, ha csak ész nélkül nyomnám

GettyImages-823527022
2017.07.29. 10:58
Az első hungaroringi szabadedzést a negyedik, a másodikat a hatodik helyen záró Red Bull-pilótával, Max Verstappennel beszélgettünk.

Számít rá, hogy esetleg itt is lesznek tisztán narancssárga lelátók, mint Ausztriában voltak?

Nem is tudom. Az biztos, hogy elég sok holland jön, de nem hiszem, hogy egy teljes lelátót megtöltenek majd. Nagyszerű lenne, de ennyien talán nem lesznek.

A dobogós helyezés megszerzése a cél?

Mindig, minden hétvégén az a cél. Remélhetőleg a Magyarországra hozott fejlesztésekkel előre tudunk lépni. Ráadásul elég gyakran történik valami furcsa itt a futamokon, akár ez is segíthet, hogy jó helyen zárjunk.

A jövő heti teszt miatt lesz két plusz napja Budapesten. Tervez valami külön programot?

Jön pár barátom a hétvégére Budapestre, velük leszek hétfőn, aztán este már a keddi tesztnapra készülök. Elég sűrű lesz a nap. Nem voltam még soha hosszabb időt Budapesten, majd most felfedezzük a várost.

Pár elég szerencsétlen futamon van túl. Ilyen szempontból jól jön most a nyári szünet?

Inkább a pihenés miatt jön majd jól, ránk fér egy kis kikapcsolódás, hogy elszakadjunk a versenyektől. Remélem, hogy jó eredményt érünk majd el a Hungaroringen, akkor a nyári szünet is jobb hangulatban telik, és ősszel is egész másképp tudjuk folytatni.

A Hungaroringen van a legnagyobb esélye a Red Bullnak a győzelemre?

A dobogós helyezés a cél, de nem mondanám, hogy egyértelműen itt van a legjobb esélyünk, a szingapúri pálya talán még ennél is jobban fekszik nekünk.

Sikerült javítani a motor megbízhatóságán? Csalódottabb lenne, ha az önöknek kedvezőbb pályán nem tudná befejezni a versenyt?

Nehéz megmondani, hogy előreléptünk-e ezen a téren, mert mindig más romlott el az autóban eddig, elég komplex a dolog. Mindig az a cél, hogy végigmenjünk, gondoljon csak Bakura, ott papíron esélyünk sem lett volna a győzelemre, erre a csapattársam, Daniel Ricciardo nyerte a futamot. Soha nem tudhatod, mi történik majd, ezért külön bosszantó, ha kiesik az ember.

Hogyan birkózik meg ezekkel a nehézségekkel?

Próbálok minden hétvégét pozitívan kezdeni, a lehető legtöbbet kihozni belőlük.

A sok motorhiba miatt van, aki azt mondja, túl keményen nyomja a Renault-motornak. Mit gondolna erről?

Ha így lenne, akkor elég hülye lennék. De szerencsére nem így van.

Kezd ráragadni önre a Mad Max becenév. Erről mit gondol?

Én azért nem hallom, hogy annyit mondanák, de nem is nagyon érdekel.

Apja, Jos Verstappen elég sok Magyar Nagydíjon indult. Tudott adni pár jó tippet?

Ha jól tudom, amikor ő elkezdett itt vezetni, még más volt kicsit a pálya vonalvezetése. Mostanra a kocsik, a kerekek is sokat változtak, úgyhogy inkább rajtam múlik majd.