Nem mindenki van oda Kubica visszatéréséért

2017.07.30. 12:37

Robert Kubica nagy sanszot kapott, két sikeres F1-teszt után szerdán a Hungaroringen kipróbálhatja a Renault idei autóját is, ha minden jól megy, jövőre versenyzőként térhet vissza a Forma-1-be.

Meg is lenne a helye, a Renault-nál Jolyon Palmer rúdja nagyon kiáll, sokkal gyengébb képességű, mint a franciák fő embere, Nico Hülkenberg, Marcus Ericssonnal együtt a mezőny legkevésbé ügyes tagja.

Nico Hülkenberg
Nico Hülkenberg

Hülkenberggel a hungaroringi hétvége előtt találkoztunk, és természetesen azt tudakoltuk tőle legfőképp, milyen esélyei vannak a lengyelnek.

Nem úgy tűnt, mint aki örül a kérdésnek.

Nagyszerű lehetőséget kapott, hogy visszatérhessen a Forma-1-be, azok után, ami történt vele. A teszt arról szól, hogy kipróbálják, milyenek a képességei, meg tudja-e csinálni, vagy sem. Előtte egyike volt a nagyon jó pilótáknak, de nem tudom, nem az én dolgom dönteni róla.

Hallottuk pénteken, Lewis Hamilton hogyan beszélt Kubicáról, ez Hülkenbergnél egyáltalán nem jött vissza.

Nem lehetett kihagyni természetesen Fernando Alonsót sem, ha Kubica nem jöhetne, a spanyol a favorit Palmer helyére 2018-ra.

A csapattárskérdés, folyamatosan erről kérdezgetnek, de én nagyon könnyedén kezelem. Rengeteg a spekuláció, de én bárkivel versenyzek, szóval ez nem számít nekem.

Pont ennek az ellenkezője jött le a németről a beszélgetésünk alatt, de az biztos, hogy Alonsót sokkal jobban értékeli Kubicánál.

Nagyon jó kihívás lenne nekem (csapattársként), és felmérő, ha egy kétszeres világbajnok mellett versenyezhetnék. A csapatnak is a legjobb pilótákat kell leigazolnia, szóval boldogan vállalnám.