Alonso nem örülhet, legalább 30 rajthelyes büntetés vár rá Monzában

2017.08.28. 20:04

Összesen 105 rajthelynyi büntetést osztottak ki a Belga Nagydíj előtt különböző okokból a pilótáknak, a legtöbbet a McLaren-Hondánál vezető Stoffel Vandoorne kapta, 65 helyet. A Honda itt próbálta ki a legújabb, 3.5-ös (vagy 3.6-os) típusú motort, miközben már a negyedik fejlesztési verziónál kellene járniuk.

A futamot gyanús körülmények között nem befejező Fernando Alonso a következő hétvégén, Monzában számíthat az újabb motorra, és vele együtt egy csomó büntetésre – a BBC viszont azt nem tudta kideríteni, hogy a 3.5/6-os motort, vagy már a 4-est kapja meg a spanyol, az viszont szinte biztos, hogy az utolsó helyről kell majd rajtolnia a legalább 30 helyes büntetés miatt.

Nem a Honda az egyetlen motorgyártó, amely frissítésekkel készül a leggyorsabb pályára, a Red Bull is igyekszik kicsit előrelépni, ez viszont egyben azt is jelenti, hogy a büntetések miatt hátrábbról kezdenek majd.

Max Verstappen motorhiba miatt nem tudott végigmenni Belgiumban, emiatt szinte garantált, hogy büntetést kapjon motorcsere miatt, ha további alkatrészeket is cserélni kell nála a fejlesztés miatt, akkor lehet, hogy Alonsóval lesz versenyben, hogy ki kap több büntetést.