Alonsónak elege lett: csak úgy kiállt Spában

2017.08.28. 11:30

Fernando Alonso végképp szakíthatott a Hondával és a McLarennel a Belga Nagydíjon: nagyon gyanús, hogy annak ellenére adta fel a futamot 19 körrel a vége előtt, hogy a kocsival semmi baj nem volt.

  • "Kínos, kínos"  - szólt be a rádión, miután 7.-ről 12.-nek esett vissza, mivel az egyenesben simán megelőzték
  • "Nem érdekel, ez csak egy teszt" - felelte, amikor az időkülönbségeket olvasták be neki
  • Utána megkérdezte, esőre van-e esély, közölték vele, semmi
  • Aztán kiállt a boxba a 25. körben

Nem könnyű így versenyezni, kerék a kerék ellen semmi esélyed. Nehéz nap volt, nem voltunk versenyben. A kocsi túl lassú volt az egyenesekben, a pontszerzésre sanszunk nem volt. Motorgond miatt végül ki kellett állnunk

- magyarázta percek múlva a tévécsatornáknak.

A Honda-főnök, Hasegava szan állítja, a motorral nem volt probléma.

Beszólt, hogy gond van a kocsival, és bár semmi erre utalót nem láttunk az adatokban, úgy döntöttünk, elővigyázatosságból megállítjuk a kocsit.

Alonso eligazolása Spában fordult célegyenesbe, egy konkrét pletyka jött ki a Williamsszel kapcsolatban, de valószínűleg a fél mezőny ajánlatot tett neki. Kivétel a három topcsapatot, a Ferrarit, a Mercedest és a Red Bullt meg talán a még a McLarennél is gyengébb Saubert.

A spanyol azt mondta, az F1-ben akar maradni, de csak ha versenyképes technikát kap. Erre a Renault-nál lenne legnagyobb esélye, a franciák meg is tudnák fizetni. Döntenie szeptember végéig kell, legalábbis arról beszélt, októberig kigondolja, de a Renault akár sokkal tovább is várhat rá.