Sára, Márió
-4 °C
5 °C

McLaren: Ha a Honda megy, Alonso marad

2017.09.04. 12:58

Nagyon, nagyon valószínű. Fernando szereti a csapatot, és olyan szenvedélyesen szeret vezetni, mint soha

- így felelt Zak Brown McLaren-csapatfőnök a SkySports kérdésére, hogy Fernando Alonso marad-e a McLarennél, ha annak sikerül Renault-motorra váltania a Hondáról.

A helyzet kissé összetett, ugyanis nem lehet az, hogy simán megegyeznek a Renault-val, mert a franciák közölték, négy istállónak nem tudnak szállítani. Idén hármat látnak el: a saját gyári csapatukat, a Red Bullt és a Toro Rossót, vagyis egyiket le kell adniuk, hogy be tudják vállalni a McLarent.

Az ügy folyamatban van, a Toro Rosso hajlandónak tűnik a váltásra, de le kell tárgyalni, így Monzában monstre míting volt McLaren- , Toro Rosso- , Red Bull- , Honda- és Renault-képviselőkkel.

Egyelőre nem tudtak megállapodni, de Brown szerint a következő két nap alatt rendeződhet úgy az ügy, "hogy mindenki boldog legyen".

A Honda egyetlen esélye az STR, miután a Sauber kihátrált a korábbi megegyezésükből, és jövőre is Ferrarival fog menni. A japánokat megtartani elsődleges a Forma-1-nek, így már Jean Todt FIA-elnök is azon dolgozik, hogy összejöjjön a Toro Rosso-Honda.

Az STR-nek ez sorozatban a harmadik motorváltása lenne, 2015-ben cseréltek Renault-ról Ferrarira, tavaly vissza Renault-ra, jövőre pedig érkezne a Honda.

A McLaren három év után váltaná le a befuccsolt motort, és 1994 után lenne újra francia motorszállítója: akkor a McLaren-Peugeot egy szezont élt meg. Most McLaren-Renault következhet, kezdjék ízlelgetni!