Ágnes
-5 °C
2 °C

Todt: Csináljunk sárga trikót a fejvédő glóriából

2017.09.06. 07:04

Az már eldőlt, hogy a 2018-as szezontól jön a fejvédő bukókeret a Forma-1-be, sőt, a Monzában bemutatott jövő évi F2-kocsin is ott lesz a Glória, a rendszert viszont még nem láthattuk végleges formájában. Továbbra is fejlesztik, hogy a lehető legáramvonalasabb és legesztétikusabb legyen, miközben a lehető legtöbb védelmet nyújtja.

A pilóták továbbra is megosztottak a védőeszköz kapcsán, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), az FIA viszont a jelek szerint már nem a versenyzők meggyőzésére, hanem a Glória jövőbeli alkalmazásának ötleteire fókuszál.

Jean Todt FIA-elnök például azt vetette fel a német Auto Motor und Sportnak, hogy a Tour de France mintájára akár sárgára (vagy bármilyen színre) festett Glóriával jelölhetnék a futamokon a világbajnokságot vezető pilótát.

Todt ötletét persze nem olyan könnyű megvalósítani, sőt, valószínűbb, hogy nem is lesz belőle semmi, azonnal felmerül ugyanis problémaként, hogy

  • a csapatok egy része (vagy talán mind) már elkezdte árulni a Glóriát lehetséges szponzorhelyként, sárga alapon pedig nem minden mutat ugyanolyan jól adott esetben,
  • a Renault-kocsik eleje alapból sárga, a franciák valószínűleg ezért sárgára festik majd a bukókeretet, hogy az kevésbé legyen feltűnő az autón.

De az ötlet él, és amint fentebb láthatják, mi már meg is terveztünk egy aranysárga színt, ami az aranyrajongó Hamiltonnak biztosan tetszene.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!