Jenő
-2 °C
6 °C

Tízszeres túljelentkezés a Forma-1-ben

GettyImages-152471093
2017.09.11. 09:37

Hatalmas lelkesedésről számolt be Sean Bratches, az új Forma-1-vezetés kereskedelmi főnöke, aki arról beszélt a hétvégén, hogy az elmúlt hét hónapban legalább 40 helyszíntől kapott megkeresést, ennyi régi vagy új pálya szeretne bekerülni a versenynaptárba.

A jelenleg érvényben levő Concorde Egyezmény szerint 25 futamban van maximalizálva az egy évben megtartható versenyek száma, 2018-ban 21 verseny lesz, vagyis a maradék maximum négy helyre tízszeres a túljelentkezés.

Bratchesék korábban már jelezték, hogy inkább a városi futamokat preferálnák, de persze kaphatnak olyan ajánlatot, ami túl kedvező lesz számukra, ám kifejezett céljuk, hogy ne pusztán üzleti alapon döntsenek a kérdésben. Sőt, az utcai helyszínek akár jelenlegi versenyek kárára is bekerülhetnek a naptárba, de Bratches nem akart megnevezni egyetlen olyan pályát sem, amelynek veszélyben lehet a jövője. A Hungaroring biztosan nincs ezek között, tavaly hosszabbítottak épp 2026-ig a Forma-1-gyel.

Korábban az is kiderült, hogy regionális alapon osztanák el a szezont, hogy az európai, ázsiai és amerikai futamok egymás után jöjjenek, ez mind logisztikai, mind marketingszempontból előnyös lenne. A mostani helyzetben ez nem jelentene azért túl komoly változást, bár tény, hogy az Európában használt 350 kamion, illetve a világ többi helyszínére utazó 10 darab 747-es Boeing-gép költségein némi racionalizálással komolyan lehet faragni.

Borítókép: A szingapúri városi F1-pálya éjszakai kivilágítása. Clive Mason / Getty Images

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?