Alonso: Most jön a mi esélyünk

2017.09.13. 10:36

Fernando Alonso és a McLaren-Honda uralja a híreket az utóbbi hetekben, de a pályán kívüli események miatt: megy a spanyol vagy marad, ha a Honda elhagyja a McLarent? Szinte már nem is kérdés, hogy marad, ugyanis végképp lejátszott a McLaren-Renault születése.

Idén viszont még együtt versenyeznek, le kell nyomniuk hét futamot, és most jön az a nagydíj, ahol valóban lehet esélyünk egy eredményre, a szingapúri.

"Monzában és Spában gyorsabbak voltunk a vártnál, de pontok nem lettek belőle - vezette fel a GP-t Alonso, aki az utóbbi négy futamból háromszor nem ért célba. -

Szingapúr remek kezdése az Európán kívüli szezonnak, az egyik olyan pálya, ami jobban fekszik nekünk a többinél, és igazi esélyt kínál egy pozitívabb eredményre. A lassú kanyarokban jó tapadás és több leszorítóerő kell, vagyis nyilvánvalóan jobbak a sanszaink itt. Csak a megbízhatóságra kell ügyelnünk.

Alonso és a McLaren egyetlen elfogadható eredménye a Szingapúrhoz hasonló Hungaroringen jött össze, a 6. hely újra elérhető, sőt. Ha az első hat kocsiból - Ferrari, Mercedes, Red Bull - nem csak eggyel történne valami, mint Mogyoródon, még ennél is jobbat érhet el a McLaren-Honda.